LUNA: Fenomenul IMPRESIONANT pe care Il poate Urmari Toata Omenirea

LUNA Fenomenul SPECIAL poate Urmari Toata Omenirea

LUNA trece in aceste zile printr-un fenomen special care se intampla rar, iar foarte multi astronomi amatori au asteptat cu multa rabdare ca evenimentul de zilele acestea sa aiba loc, asa ca ar fi bine sa nu-l pierdeti in aceasta perioada. Vorbim despre faptul ca de ieri luna plina trece prin cea mai lunga perioada in care este vizibila completa pe cer pentru oricine este interesat sa urmareasca tot ceea ce se intampla in cazul satelitului natural al Pamantului in aceasta perioada din an, ceva perfect normal, pana la urma.

LUNA este vizibila in totalitate incepand de noaptea trecuta, insa abia in dimineata acestei zile va fi la momentul maxim, asa ca abia atunci o veti putea urmari in plenitudinea sa, si e bine sa stiti cum puteti sa vizualizati totul pe cer. LUNA va fi vizibila plina timp de 3 zile pe cer, cea mai lunga perioada din intregul an de zile, ceva ce desigur ca este un fenomen spectaculos, iar asta pentru ca o perioada atat de lunga de vizibilitate a satelitului natural in format complet nu e ceva ce se intampla prea des.

LUNA: Fenomenul SPECIAL pe care Il poate Urmari Toata Omenirea

LUNA va putea fi vazuta in acest format, in toata aceasta perioada de 3 zile, de catre oricine se uita pe cer chiar si cu ochiul liber, fara a fi nevoie de un telescop pentru a vedea totul, iar fenomenul are loc pe intregul glob acum. Fenomenul acesta are loc pentru o perioada atat de lunga de timp acum pentru ca ne aflam si in perioada solstitiului de iarna, noaptea fiind mai lunga decat ziua, astfel ca e destul de normal sa vedem un fenomen care sa dureze pentru o perioada mai lunga de timp decat de obicei.

LUNA ramane vizibila pe cer si pentru perioade mai lungi de timp multumita perioadei din an in care ne aflam in momentul de fata, Pamantul fiind la o distanta mare in raport cu soarele, astfel ca acesta este vizibil intr-o pozitie mai joasa pe cer. Tocmai de aceea exista si posibilitatea de a vedea luna clara si plina pentru o perioada mai lunga pe cer, iar urmatorul fenomen de acest gen nu ar trebui sa se mai intample pana in iarna anului viitor, cel putin conform datelor care sunt cunoscute pana acum.

LUNA ramane in atentia lumii intregi in aceasta perioada nu doar pentru ca trece prin acest fenomen special, ci si pentru ca vorbim despre foarte multe misiuni care fie au fost lansate, sau vor fi lansate in jurul, sau pe suprafata sa.