DACIA Duster 3: Schimbarile IMPORTANTE in Romania pentru Noul SUV

DACIA Duster 3 Schimbarile IMPORTANTE Romania Noul SUV

DACIA Duster 3 este urmatoarea generatie de SUVuri pe care producatorul de la Mioveni o pregateste pentru lansare, dezvoltarea acesteia fiind transferata in Romania de catre grupul francez Renault inca de acum cateva luni, iar acesta este doar inceputul unor schimbari mai importante care sunt asteptate.

DACIA Duster 3 este o masina care va aduce foarte multe schimbari pentru seria de automobile pe care DACIA le vinde in lumea intreaga, iar asta pentru ca va avea integrate o varietate de dotari care se regasesc acum in unele modele de masini care sunt vandute de catre producator, dar vor veni si alte noutati.

Una dintre cele mai importante decizii care a fost luata de catre DACIA pentru noul model de SUV are totusi legatura cu faptul ca nu va fi eliminata tractiunea integrala din masinile care vor fi lansate in anul 2023, si vandute in 2024, acest lucru fiind confirmat in mod oficial de catre mai multi reprezentanti ai Renault.

Desi pentru generatia a 3-a a Duster va fi folosita platforma CMF-B, care nu este gandita pentru a avea integrata tractiune integrala, dorinta producatorului roman este totusi de a oferi aceasta optiune pentru clienti, iar asta pentru ca ea este una dintre cele mai cumparate impreuna cu masinile care sunt vandute.

S-a spus ca uzina de la Mioveni nu are o linie de productie care sa poata permite asamblarea de SUVuri care au tractiune integrala, astfel ca e nevoie de modificari facute pentru ca procesul de productie sa aiba loc, iar compania romaneasca pare sa fie complet hotarata sa faca acest lucru doar pentru a-si putea produce masinile.

Nu e foarte clar ce fel de schimbari vor fi facute pe liniile de productie ale uzinei, sau daca platforma CMF-B in sine va fi modificata pentru a permite productia fara modificari la linia de productie, dar intentia Renault este de a nu lasa generatia a 3-a a SUVului fara tractiune integrala pentru ca este atat de importanta pentru clienti.

Vestea conform careia DACIA Duster 3 va avea totusi tractiune integrala oferita pentru clienti a fost una care sa bucure foarte multi romani, astfel ca nu trebuie decat sa asteptam si sa vedem cum a gandit compania aceasta implementare si cat de mult vor costa modelele care vor oferi si aceasta optiune la achizitie.