DIGI, Orange, Vodafone, Telekom: Anuntul Oficial Incredibi pentru Toti Romanii

DIGI Orange Vodafone Telekom international

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom sunt cei mai mari operatori de telecomunicatii din Romania in momentul de fata, dupa cum prea bine stiti deja, iar acum sunt in centrul unui anunt oficial incredibil care vine pentru toti cei care le folosesc serviciile in tara pentru orice au nevoie sa beneficieze acum.

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom urmeaza sa le ofere clientilor mai mult trafic de internet in roaming incepand din 2022, conform celor de la ANCOM, iar asta pentru ca va creste alocarea pentru numarul de GB care sunt oferiti ca parte a abonamentelor, sau a extraoptiunilor pentru cartelele noastre prepay.

Incepand cu data de 1 ianuarie 2022, pentru majoritatea planurilor tarifare de telefonie mobila va creste traficul de internet care poate fi folosit in roaming in Uniunea Europeana, si spatiul SEE, fara vreun cost suplimentar pentru client, ceea ce este vestea cea mai buna pentru toti cei care calatoresc mult.

Reducerea tarifului pentru traficul de internet mobil in Uniunea Europeana, si spatiul SEE, sta la baza acestei vesti grozave, astfel ca acesta va fi redus de la 3 euro/GB, fara TVA, la 2.5 euro/GB, fara TVA, deci o reducere de 50 centi, iar in esenta, asta inseamna ca beneficiem de cateva sute de MB de internet mobil in plus in roaming.

Acest tarif va fi aplicat de catre DIGI, Orange, Vodafone, Telekom doar in situatia in care depasim traficul alocat in abonament, dar el va sta si la baza calculului acelui tarif, asa cum s-a intamplat si pana in momentul de fata pentru serviciile pe care grupurile de telecomunicatii le-au oferit pentru noi toti.

Tot de la 1 ianuarie 22 se modifica si suprataxa pentru apelurile primite, astfel ca ea va fi redusa cu 5% de la valoarea de 0.76 eurocenti pe minut la 0.72 eurocenti pe minut, o modificare mica, insa care poate sa conteze daca vorbiti mult cand sunteti in roaming si nu vreti sa folositi servicii de tipul VoIP pentru asta.

Dupa cum prea bine stiti deja, traficul de internet mobil alocat in roaming se calculeaza in functie de valoarea abonamentului lunar, sau a extraoptiunii lunare pentru cartelele prepay, deci in functie de acest indicator puteti sti cam cat va va fi alocat de catre operatorul vostru pentru utilizare in roaming.

Acestea fiind spuse, toate aceste modificari vor intra in vigoare incepand cu data de 1 ianuarie 2022, iar operatorii ar trebui sa le trimita notificari clientilor pentur a ii anunta in legatura cu noile tarife.