CEC Bank: Noua Atentionare care Vizeaza Clientii, Problema foarte Serioasa

CEC Bank Noua Atentioneaza Vizeaza Clientii Problema Serioasa

CEC Bank este una dintre cele mai mari si mai vechi banci din Romania, cu un numar mare de clienti in toata tara, iar pentru foarte multi dintre ei vine o atentionare privind o problema foarte serioasa care nu trebie ignorata. Mai exact, o noua campanie de tip phishing este desfasurata in momentul de fata cu identitatea bancii utilizata pentru a-i pacali pe clientii CEC Bank sa isi cedeze datele personale astfel incat ele sa fie folosite pentru a le fi furati banii.

CEC Bank a emis multe avertizari de-a lungul timpului catre clientii din toata tara intr-o incrcare de a ii ajuta sa inteleaga cum sa se protejeze cel mai bine impotriva unor atacuri de tip phishing care le pot provoca probleme foarte mari. Dupa cum puteti vedea in imaginea de mai jos, in cadrul campaniei de tip phishing care este acum in desfasurare, sau cel putin una dintre ele, si care se foloseste de imaginea CEC Bank, pentru a pacali oamenii din toata tara.

CEC Bank: Noua Atentionare care Vizeaza Clientii, Problema foarte Serioasa

CEC Bank Noua Atentioneaza Vizeaza Clientii Problema Serioasa atac

CEC Bank le-a spus clientilor ca in cadrul acestor campanii de tip phishing se pot folosi diverse pretexte de catre hackeri, inclusiv cereri imperative, sau tactici menite sa sperie oamenii astfel incat sa-si cedeze datele. In aceasta campanie nu e vorba despre ceva care sa-i sperie pe oameni, ci doar despre un presupus “nou sistem de securitate” care ii asteapta pe clienti in platforma de internet banking a CEC Bank, un link catre presupusa platforma fiind inclus impreuna cu mesajul.

CEC Bank ne-a avertizat ca mesajele de acest gen pot veni “la pachet” cu link-uri malitioase catre clone ale website-urilor sale, iar clientii sunt pacaliti sa-si introduca datele in ele, crezand ca le introduc in cele ale bancii. De fapt, datele ajung direct in serverele hackerilor din spatele campaniilor, iar cu ajutorul lor pot sa obtina acces la datele care se afla in acestea, inclusiv la control asupra operatiunilor de transferuri de bani, si nu doar atat.

CEC Bank are pe website-ul sau mai multe informatii cu privire la modul in care ne putem proteja impotriva acestui tip de atacuri, asa ca trebuie doar sa ne uitam cu atentie la toate sfaturile.