Certificatele COVID se Schimba, ce va Aparea de Acum pe Ele

Certificatele COVID Schimba Aparea Acum Ele

Certificatele COVID vor avea parte de o modificare facuta de catre autoritatile din Romania, iar asta pentru ca pe acestea vor fi vizibile noi marcaje care vor afisa modificarile care ne sunt descrise mai jos de catre autoritati.

𝐀𝐮 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐢𝐦𝐩𝐥𝐞𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐧𝐨𝐢𝐥𝐞 𝐦𝐚𝐫𝐜𝐚𝐣𝐞 𝐩𝐞 𝐜𝐞𝐫𝐭𝐢𝐟𝐢𝐜𝐚𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐢𝐠𝐢𝐭𝐚𝐥𝐞 𝐔𝐄 𝐂𝐎𝐕𝐈𝐃!

Ce trebuie să facă persoanele vaccinate cu Johnson&Johnson și care au făcut doza de rapel (booster)?

STS a adaptat sistemul informatic de eliberare a certificatelor digitale COVID potrivit noilor norme de codificare a certificatelor de vaccinare.

Recomandăm persoanelor vaccinate cu Johnson&Johnson și care au făcut doza de rapel (booster) să își genereze un nou certificat digital UE privind COVID pe platforma https://certificat-covid.gov.ro. Pe noul certificat, la secțiunea „Numărul dintr-o serie de vaccinări / doze și numărul total de doze din serie” va apărea 2/1.

 De asemenea, vă reamintim că după efectuarea dozei de rapel (booster), certificatul nu se actualizează automat și trebuie să intrați în platforma https://certificat-covid.gov.ro și să generați un nou certificat.

Conform noilor specificații, certificatele de vaccinare se marcheză astfel:

3/3 pentru o doză de rapel în urma unei serii primare de vaccinare de 2 doze;

 2/1 pentru o doză de rapel în urma unei vaccinări cu doză unică.

Până în data de 24 decembrie 2021, în România au fost generate 10,5 milioane de certificate digitale UE privind COVID-19, prin intermediul platformei dezvoltate de STS. Dintre acestea, 91% au reprezentat certificate de vaccinare împotriva COVID-19.

STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale este în permanentă legătură cu autoritățile europene care administrează secțiunea tehnică a sistemului informatic pentru certificate digitale COVID-19 și asigură implementarea la nivelul României a noilor reglementări europene și naționale venite în sprijinul cetățenilor și al personalului medical.”