DIGI Mobil: Majora Schimbare Necesara pentru Milioane de Clienti Romani

DIGI Mobil Majora Schimbare Necesara Milioane Clienti Romani

DIGI Mobil va fi nevoita implementate o schimbare importanta, dar necesara, pentru milioane de clienti din toata tara in perioada urmatoare, iar asta pentru ca este in pregatire o schimbare majora in piata telefoanelor la nivel global. Mai exact, va spuneam ieri ca Apple vrea sa lanseze un nou model al iPhone, adica iPhone 14, care nu are cartela SIM intgrata, ci functioneaza exclusiv cu eSIM, o tehnologie pe care DIGI Mobil nu o are pentru clientii sai.

DIGI Mobil a implementat de ceva vreme pentru clienti tehnologii precum VoLTE sau VoWiFI pentru clientii din Romania, insa e nevoie si de eSIM pentru viitoarele modele de telefoane mobile importante care vor fi lansate. Daca Apple va lansa un iPhone care are doar eSIM integrat, atunci e clar ca si de la alte companii importante vor veni telefoane care au cel putin tehnologia integrata, daca nu cumva o vor oferi exclusiv, iar DIGI Mobil trebuie sa tina pasul cu schimbarile.

DIGI Mobil: Majora Schimbare Necesara pentru Milioane de Clienti Romani

DIGI Mobil a evitat sa implementeze inca suport pentru eSIM in reteaua sa, la fel ca si Telekom, dar in cam maxim 1 an de zile vor aparea telefoane care nu mai au suport pentru cartele SIM fizice, asa ca e nevoie de oferirea de suport in retea pentru ele. DIGI Mobil ar trebui sa implementeze suport pentru eSIM chiar si fara sa fie lansate telefoane care nu mai permit folosirea de cartele SIM fizice, iar asta pentru ca multi producatori il ofera ca optiune pentru functionalitatea dual-SIM.

DIGI Mobil nu s-a gandit la o solutie pentru clientii care cumpara aceste telefoane, cum ar fi ultimele trei generatii ale iPhone, care desi ofera suport dual-SIM, o fac exclusiv prin eSIM, dar in cazul operatorului DIGI aceasta optiune nu exista. Desigur ca DIGI Mobil ar trebui sa faca modificari la infrastructura software pentrua  oferi suport pentru tehnologia eSIM, dar probabil ca ele nu sunt atat de mari sau costisitoare incat efortul sa nu merite facut.

DIGI Mobil nu a anuntat deocamdata cand va oferi suport pentru tehnologia eSIM, dar e improbabil sa nu le ofere clientilor sai acces la aceasta tehnologie importanta care va sta la baza unei schimbari majore pentru piata telefoanelor mobile.