Romania: Crestere Alarmanta a Numarului de Infectari in Tara

Romania Crestere Alarmanta Numarului Infectari Tara

Romania inregistreaza o crestere alarmanta a numarului de cazuri noi de COVID-19 la nivelul intregii tari, iar asta pentru ca in ultimele 24 de ore au fost detectate de catre autoritatile din tara noastra nu mai putin de 1497 de cazuri noi la persoanele testate, aproape dublu fata de 775 in 23 decembrie.

Romania si-a dublat practic numarul de cazuri noi de COVID-19 intr-o singura saptamana, iar desi deocamdata cifrele sunt reduse, dublarea aceasta este un foarte puternic semnal de alarma, pentru ca asa a inceput valul 5 in toate tarile europene in care acum vedem si peste 100.000 de cazuri noi inregistrate in fiecare zi, din pacate.

Romania risca sa treca printr-un val 5 cu chiar si peste 25.000 de noi cazuri de infectare raportate zilnic de catre autoritati, cifre cu peste 50% mai mari decat cele inregistrate la varful valului 4 in tara noastra, dar dupa cum se poate vedea, trend-ul crescator a inceput deja, si e posibil ca situatia sa devina mult mai serioasa foarte curand.

Romania a fost pana acum 3 zile intr-una dintre cele mai bune situatii pandemice din Uniunea Europeana, cu sub 1000 de cazuri noi de infectare inregistrate de cateva saptamana incoace in mod constant, insa iata ca lucrurile se schimba, si nu in bine, asa cum spera multa lume, ci in rau, iar autoritatile anunta ca vor veni situatii mai rele.

Romania se indreapta spre o evolutie extrem de serioasa a numarului de cazuri noi de COVID-19, iar asta din cauza variantei Omicron care se raspandeste extrem de rapid din cauza contagiozitatii ridicate, deci e posibil ca la jumatatea lunii ianuarie sa se ajunga la cu mult peste 5000 de noi cazuri zilnice.

Romania a inceput deja pregatirile pentru valul 5, fara a avea certificatul COVID transformat in lege, asa ca ramane de vazut in ce masura oamenii vor fi protejati impotriva unei cresteri necontrolate a numarului de cazuri si a unui colaps a sistemului sanitar, ceva ce este prevazut de catre unii experti deja.