Valeriu Gheorghita: Vestea Buna de Ultima Ora pentru Valul 5

Valeriu Gheorghita surprinde pe toata lumea cu o veste extrem de buna pentru valul 5 in Romania, una pe care putina lume se astepta sa o auda acum, dar care ne spune ca noua varianta Omicron a COVID-19 nu ar afecta plamanii intr-o masura la fel de mare precum variantele anterioare, chiar daca este mai transmisibila.

Valeriu Gheorghita transmite aceasta veste foarte buna nu pentru ca romanii sa evite in continuare vaccinarea, ci pentru ca oamenii sa stie care este realitatea, in momentul acesta, cu privire la varianta Omicron, dar asta nu inseamna ca studii suplimentare nu ne vor arata ca de fapt ea ar putea fi mai periculoasa decat credem.

“Varianta Omicron nu genereaza forme grave de imbolnavire. Nu stim masura in care varianta Omicron, la cei vulnerabili care nu sunt protejati, ar putea sa genereze forme grave de imbolnavire. Aici avem deja cateva studii care ne arata ca, capacitatea acestui virus de a infecta plamanii este mult mai redusa comparativ cu varianta Delta.

Intr-adevar determina o transmisibilitate mai mare, reuseste sa ocoleasca raspunsul imun, dar afectarea pulmonara este mai redusa decat in cazul variantei Delta, si asta ar fi partea buna a lucrurilor, varianta buna in ceea ce priveste circulatia variantei Omicron in toata lumea.”