Facebook Messenger: AVERTIZAREA Serioasa care Vizeaza Milioane de Oameni

Facebook Messenger AVERTIZAREA Serioasa Vizeaza Milioane Oameni

Facebook Messenger este a doua cea mai mare platforma de mesagerie de pe intregul glob, iar daca esti unul dintre cei care o folosesc, atunci ar trebui sa stii despre o avertizare extrem de serioasa legata de ea. Mai exact, vorbim despre un nou tip de atac distribuit in unele tari printre utilizatorii care folosesc Facebook Messenger, iar din cauza lui unele persoane au avut conturile furate de catre hackeri, unele neputand fi recuperate de catre oameni, din pacate.

Facebook Messenger este o tinta preferata a hackerilor, la fel ca WhatsApp, din cauza numarului mare de persoane care folosesc platforma, astfel ca exista si o baza foarte mare de potentiale victime. Acest atac nou este derulat de catre hackeri prin trimiterea de mesaje catre diverse persoane, in general contactele unui cont care a fost compromis, totul pentru a le da oamenilor incredere sa acceseze link-urile malitioase, iar asa isi compromit mai usor conturile.

Facebook Messenger: AVERTIZAREA Serioasa care Vizeaza Milioane de Oameni

Facebook Messenger AVERTIZAREA Serioasa Vizeaza Milioane Oameni malitios

Facebook Messenger a fost in diverse randuri in trecut in centrul unor atacuri de acest gen care s-au folosit tot de distributia in masa a unor mesaje cu link-uri malitioase in randul contactelor unor conturi compromise. E putin probabil sa nu fi primit de la vreun prieten un mesaj cu un link necunoscut, care desigur ca va ducea spre un website malitios, iar desi de ceva vreme s-au oprit atacurile de acest gen, iata ca pe final de an 2021 Facebook Messenger a redevenit o tinta a distributiei acestor atacuri.

Facebook Messenger este o platforma perfecta pentru distributia acestor tipuri de mesaje pentru ca atacatorii se folosesc si de curiozitatea oamenilor, iar mai sus puteti vedea un exemplu de mesaj malitios de acest gen. Puteti vedea ca se foloseste un atac bazat pe curiozitatea nativa a oamenilor, iar cum prin Facebook Messenger e usor sa distribui atacuri de acest gen, e foarte posibil ca atacurile sa se intensifice in viitorul nu foarte indepartat, asa ca e bine sa aveti grija.

Facebook Messenger este accesibila de pe iPhone si Android in momentul de fata, iar aplicatiile pot fi descarcate prin intermediul App Store si Google Play Store chiar acum.