LUNA: Hotararea INCREDIBILA care a Uimit Intreaga Omenire

luna baza lunara china

LUNA este prima roca din univers pe care omenirea o va coloniza, acest lucru fiind cat se poate de clar multumita numeroaselor planuri dezvaluite deja de catre diverse agentii spatiale care fie au sonde spatiale trimise acolo, fie vor trimite altele, si se pregatesc de colonizare.

LUNA este foarte atractiva pentru multe agentii spatiale, iar cea din China tocmai a anuntat un plan extrem de ambitios de a crea prima baza pe satelitul natural al Pamantului pana in anul 2027, totul intr-o foarte mare concurenta cu cei de la NASA.

De mai bine de doi ani de zile a reinceput sa se puna foarte mare accent pe “cursa spatiala”, adica explorarea spatiului cosmic din apropierea Pamantului cu sonde spatiale pentru a se vedea unde anume poate fi creata inclusiv o colonie pentru oameni.

China vrea ca pana in 2027 sa faca o prima baza lunara pe LUNA pentru ca NASA inca nu are planuri de a face acest lucru inainte de 2030, sperand sa readuca oamenii pe satelitul natural al Pamantului abia undeva prin 2025, cel mai devreme, conform planurilor actuale.

China isi accelereaza planurile cu nu mai putin de 8 ani pentru a reusi sa “le fure fata” celor de la NASA in ceea ce priveste stabilirea unei baze lunare, insa desigur ca acest plan ambitios ar putea fi unul care sa nu poata fi realizat atat de repede.

Rusia este tara care colaboreaza cu China in momentul de fata pentru a crea o statie lunara automatizata care sa fie trimisa pe luna, iar desi cele doua natiuni au vaste resurse la dispozitie, e greu de spus daca vor reusi sa-si duca planurile la bun sfarsit.

NASA colaboreaza cu diverse mari companii americane pentru a-si indeplini planurile, avand si finantare pe masura pentru a-si pune obiectivele in aplicare, insa chiar si asa, nici macar americanii nu pot asigura ca-si pot indeplini obiectivele in termenele stabilite.

LUNA este cel mai apropiat obiect cosmic in raport cu Pamantul, astfel ca de aici vine si marele interes vis-à-vis de colonizare, dar acesta este doar un prim pas facut de catre omenire inainte de a trimite primii oameni catre Marte, dupa 2030.