Exceptia de la Purtarea Mastii Chirurgicale/FFP2 in Aer Liber

Mastile chirurgicale/medicale si cele FFP2 vor deveni obligatorii pentru romani in toate spatiile inchise si deschise din tara chiar de zilele urmatoare, dupa ce mai toate judetele ar urma sa depaseasca ratele de incidenta de 1/1000 de locuitori, unele depasind deja acest prag.

Purtarea mastilor chirurgicale/medicale si a celor FFP2 este obligatorie, dar totusi cu exceptii care au fost explicate de catre Raed Arafat si Alexandru Rafila pentru romanii care erau interesati sa afle daca trebuie sa o poarte si atunci cand fac anumite activitati in aer liber.

“Ordinul ministrului sănătăţii şi ministrului afacerilor interne, care va fi ordin comun, şi, cum a spus domnul ministru, este sau-sau, sau masca medicală simplă, cum este masca chirurgicală, cum ştim noi denumirea ei, sau masca FFP2, în spaţiile deschise şi în spaţiile închise.

Normal că în Ordinul Comun al ministrului sănătăţii şi ministrului de interne se vor prevedea unele excepţii pentru cei care au activităţi individuale, sportive, de diferite categorii, unde, într-adevăr, nu poţi să porţi mască. Dar în rest se va purta mască. Dar, în rest, se va purta mască.

Din cauza asta această măsură de purtare a măștii devine obligatorie în toate spațiile – deschise, închise -, excepțiile, care vor fi limitate și vor fi foarte clare, vor fi în Ordinul ministrului Sănătății și ministrului Afacerilor Interne. 

Pe stradă se va purta, cu excepția momentului în care ai activități individuale, asta înseamnă: că la stația de autobuz, la stația de metrou, când te duci pe stradă și circulă lângă tine oameni, va fi purtată masca, așa cum este și în multe alte ţări care au implementat-o.”