Novak Djokovic: Australienii SCANDALIZATI, Decizia de Ultima Ora a Guvernului

Novak Djokovic Australienii Scandalizati, decizia Ultima Ora Guvernului

Novak Djokovic, numarul unu mondial in clasamentul ATP in tenisul masculin, si castigator a 20 de grandslam-uri, dintre care 9 la Australian Open, este subiectul unuia  dintre cele mai mari scandaluri din tenisul profesionist in 2022.

Din cauza masurilor stricte impuse de guvernul australian la intrarea in tara, prezenta lui Novak Djokovic la Australian Open a fost pusa timp de 5 ore, cat a stat inchis intr-o camera a aeroportului din Melbourne, sub semnul intrebarii, pentru ca viza sa de intrare sa fie anulata cu doar o ora in urma.

De altfel organizatorii Open-ului, la randul lor, au impus  ca si conditii de participare, vaccinarea tuturor jucatorilor, sau prezentarea unei scutiri medicala. De acest lucru a profitat si actualul numar 1 mondial, care detine o scutire care ar fi fost emisa de catre medici din Serbia.

Insa acest lucru nu a fost de ajuns pentru ca Novak Djokovic sa poate intra pe teritoriul australian, acest lucru iscand un adevarat scandal, autoritatile de pe aeroportul din Melbourne retinandu-l pe acesta timp de 5 multe ore, refuzandu-i permisiunea de a intra in tara.

Legat de aceea derogare pe care Novak Djokovic o are pentru a participa la Australian Open, organizatorii Open-ului australian au declarat ca actualul campion, Novak Djokovic, nu a beneficiat de tratament special, insa decizia lor a infuriat multi australieni. Acestia acuza guvernul ca cei bogati si faimosi sunt exceptati de la regulile stricte, in timp ce cetatenii obisnuiti trebuie sa se supuna regulilor.

Doctorul Stephen Parnis, fost vicepresedinte al Asociatiei Medicale Australiene a declarat ca decizia organizatorilor transmite un mesaj negativ persoanelor care lupta impotriva raspandirii COVID-19: ”Nu-mi pasa cat de bun este un tenismen. Daca refuza sa fie vaccinat, nu ar trebui sa i se permita sa intre” a spus Parnis pe Twitter.

Cred ca este o rusine ”declara o rezidenta din Melbourne.”Toti am facut ceea ce trebuie ,am stat separati,am facut vaccinuri si, dintr-o data,avem pe cineva care vine din strainate si este scutit si joaca”.Decizia organizatorilor starneste si furia unor jucatori de tenis profesionist „Cred ca este foarte interesant.Asta este tot ce voi spune” a spus australianul Alex de Minaur.

Britanicul Jamie Murray a adaugat:Cred ca daca eu nu as fi vaccinat, nu as primi o scutire.”. Directorul executiv al turneului Craig Tiley, a declarat ca 26 de sportivi au solicitat scutiri medicale: ”Am facut sa fie dificil pentru oricine care solicita o cerere, sa ne asiguram ca prosecul este unul corect si ca expertii medicali se ocupa de asta in mod independent. Oricine se califica is-a permis sa vina. Nu exista nici o oprtunitate special pentru Novak”, a spus Tiley pentru Channel 4 News.  

De altfel si premierul australian a oferit cateva declaratii legate de acest subiect: Daca dovezile sunt insuficiente ,atunci el nu va fi tratat diferit fata de nimeni altcineva.Nuar trebui sa existe reguli pentru novak Djokovic deloc.Niciunul.” a spus premierul.

Editor M.D.