Cristiano Ronaldo: Dezamagire Totala in Urma Anuntului OFICIAL al FIFA

Cristiano Ronaldo Dezamagire Totala Anuntului OFICIAL FIFA

Cristiano Ronaldo, castigator de cinci ori la al premiului pentru cel mai bun jucator al anului, a fost omis de catre FIFA, for organizator, de pe lista finalistilor pentru anul 2021.Trofeul pentru cel mai bun jucator a inlocuit fostul premiu FIFA World Player of the Year, care intre anii 2010 si 2015 a fost decernat impreuna cu Balonul de Aur, al revistei France Football.

Cristiano Ronaldo rateza o plasare intre primele trei locuri pentru prima oara din 2010, el fiind devansat de catre Lionel Messi, Mohamed  Salah si Robert Lewandowski. Capitanul echipei Portugaliei, castigator al premiului in anii  2008, 2013, 2014, 2016 si 2017, s-a plasat doar pe pozitia a sasea in clasament , fiind la cea mai scazuta plasare din ultimii 11 ani.

Cristiano Ronaldo nu a avut un an 2021 extraordinar, astfel ca pe primul loc in lista pentru finala s-a clasat Robert Lewandowski (Bayern Munich), castigatorul premiului de anul tecut, Lionel Messi fiind al doilea pe aceasta lista, acelasi loc care l-a ocupat si sezonul trecut. Podiumul este completat de Mohamed Salah (Liverpool), varful egiptean plasandu-se anul trecut pe locul sapte in ierarhia celor de la FIFA. 

Se pare ca favoritul pentru castigarea trofeului de anul acesta este din nou Robert Lewandowski care a facut un sezon extraordinar pentru Bayern Munich, si a incheiat anul cu 69 de goluri marcate in toate competitiile. Varful poloneze detine si recordul pentru cele mai multe goluri marcate intr-un an calendaristic in Bundesliga, de 43 de goluri, depasindu-l pe legendarul Gerd Muller.

Nominalizarile pentru cel mai bun antrenor al anului sunt Roberto Mancini,castigator cu Italia la Euro 2020,alaturi de Pep Guardiola ,antrenorul lui Manchester City si Thomas Tuchel,antrenorul celor de la Chelsea.

Voturile pentru castigatorii premiului FIFA vor fi acordate de catre antrenorii si capitanii fiecarei echipe nationale afiliate la FIFA, fiecare dintre ei putand alege trei jucatori. Astfel ca primul va primi cinci puncte, al doilea trei puncte, iar un singur punct va fi acordat locul trei. Premiile pntru cel mai bun fotbalist al anului, atat pentru fotbalul masculin, cat si pentru cel feminin se vor acorda in data de 17 ianuarie.