AC MILAN: Tanarul Roman care a DEBUTAT Alaturi de Ibrahimovic

AC MILAN Tanarul Romani DEBUTAT Alaturi Ibrahimovic

AC MILAN a invins-o in ultima etapa de campionat pe Venezia cu scorul de 3-0, prin golurile marcate de Ibrahimovic (min.1) si Theo Hernandez (min 47, 58). Aceasta victorie o duce pe AC MILAN la 48 de pincte, si ii mentine pe ”rossoneri” in continuare in lupta pentru titlu, la un punct in spatele echipei Inter Milano (49pct).

La  scorul de 3-0 antrenorul Stefano Pioli, arunca in lupta un pusti cu origini romanesti  pe nume Luca Stanga, jucator adus de la echipa “primavera”, el fiind debutant in Seria A la varsta de doar 19 ani.

AC Milan putea intarzia debutul jucatorului cu origini romanesti, deoarece antrenorul ”rossonerilor” a dat indicatii initial fundasului lateral Andreea Conti, insa a acesta a hotarat sa il introduca pe teren pe Luca in locul lui Florenzi.

Astfel Stanga este al cincilea tanar de la echipa de tineret a AC MILAN care promoveaza la echipa de senior sub comanda lui Stefano Pioli. Luca Stanga a intrat cu doua minute inainte de finalul partidei, celebrand  astfel primul sau joc la nivel profesionist.

Luca Stanga, nascut in 2002 la Brescia din parinti romani, a mai jucat pentru echipa de seniori a AC MILAN in doua jocuri amicale, in septembrie 2020 cu Vicenza, si in 2021 cu Modena.

Fundas lateral sau central, acesta poate juca pe orice post de pe linia de aparare  a echipei. Rossonerii l-au gasit la varsta de sase ani la clubul  Polisportiva CR81 2000, la Credera langa Cremona. Bun jucator de picior drept, el este apreciat de staff-ul tehnic al AC Milan, jucand pentru  echipa “primavera” de cateva sezoane bune: 17 meciuri anul trecut, 13 meciuri anul acesta, unele  in calitate de capitan.

”Liuk” ,cum mai este cunoscut de prieteni, a semnat primul sau contract de profesionist anul trecut, un contract valabil pana in 2023. Asta dupa ce marcase un gol in jocul amical pentru prima echipa in septembrie 2020: ”A fost o mare emotie.”, spunea la acea ora Luca Stanga. ”Ma simt puternic la timpii de interventie si la reactivitate, dar trebuie sa-mi inbunatatesc concentrarea in cele 90 de minute. Nu doar in unele momente din joc.”

Antrenorul echipei AC Milan, Stefano Pioli, se pare ca il pretuieste pe Stanga, si ii da curaj, astfel ca la majoritatea antrenamentelor il pune sa il marcheze pe Ibrahimovic, lucru de care nu se fereste, fundasul jucand  mai mereu asezat bine si cu capul sus.

Editor M.E.D.