Valeriu Gheorghita: Masura Urgenta Anuntata care Vizeaza Milioane de Romani

Valeriu Gheorghita Masura Urgenta Anuntata Vizeaza Milioane Romani

Valeriu Gheorghita transmite un mesaj extrem de important cu o masura urgenta care vizeaza milioane de romani din toata tara in momentul de fata, iar asta deoarece medicul militar vorbeste despre faptul ca oamenii trebuie sa foloseasca in mod corect mastile de protectie, si sa nu le refoloseasca.

Valeriu Gheorghita spune, intr-un interviu pentru un post de radio, ca romanii trebuie sa aplice masura recomandata de catre autoritati de a folosi mastile de protectie in mod corect, o singura data, si sa nu le tina in buzunare, genti, apoi sa le refoloseasca deoarece exista un urias risc de contaminare cand fac asta.

“In patru zile am crescut de la 1500 la 6000 de cazuri noi zilnice, iar acest lucru ne arata foarte clar ca varianta Omicron este mult mai intens transmisa, trecand deja la transmitere comunitara, iar in curand va deveni mai mult ca sigur tulpina dominanta in Romania, din pacate.

Varianta Omicron are o rata de dublare de 2 – 3 zile, iar din aceasta cauza este foarte probabil ca numarul de cazuri raportate in urmatoarea perioada sa fie intr-o continua crestere. Este de asteptat ca aceast transmisibilitate crescuta a variantei Omicron sa duca la infectarea unui numar mare de persoane, mai ales daca nu sunt vaccinate.

Cei care se bazeaza pe ideea ca nu se vor infecta, s-ar putea sa aiba ghinionul ca de aceasta data sa se infecteze, de fapt. Reducerea riscului de infectare implica vaccinarea, dar si purtarea obligatorie a mastii de protectie in spatiile inchise, sau deschise aglomerate, sau aerisirea incaperilor, cat mai des posibil.

Aceasta varianta a Coronavirus se transmite inclusiv aerogen, iar reducerea riscului de a face o forma grava este o masura extrem de importanta, de aceea trebuie respectate masurile de protectie, in special in spatiile inchise, neventilate, in care se afla multe persoane, unde transmisibilitatea e ridicata.

Rationamentul stiintific (n. red. pentru impunerea folosirea mastilor medicale sau FFP2) trebuie combinat cu recomandarea de a se folosi in mod corect o masca medicala, pentru ca utilizarea sa incorecta nu va oferi protectie, iar oamenii trebuie sa inteleaga acest lucru. Manipularea mastii este deasemenea importanta, pentru ca daca se atinge suprafata exterioara, e tinuta in buzunarele hainelor, genti, riscam sa ne contaminam cand o refolosim, astfel ca mastile trebuie aruncate dupa fiecare folosire.”