Real Madrid – Barcelona: Unde si Cand are Loc Urmatorul El Clasico

Real Madrid - Barcelona Unde Cand Loc Urmatorul El Clasico

Real Madrid si Barcelona, cele mai puternice echipe din Spania, dar si cele mai bine cotate din lume, vor disputa inca un episod din intalnirile lor, un meci care ve decide finalista Supercupei Spaniei. Cele doua echipe se vor infrunta pentru a 248 oara, ultimul meci incheindu-se cu o victorie de partea lui Real Madrid chiar pe terenul Barcelonei.

Castigatoarea  din aceasta semifinala va da piept  cu castigatoarea celei de-a doua semifinale, cea dintre Atletico Madrid si Athletic Bilbao.

Real Madrid si Barcelona, in noua editie din „ El Clasico”, se vor confrunta miercuri la ora 21, ora Romaniei la Riad, pe stadionul King Fahd International din Arabia Saudita. Cel mai urmarit derby al planetei se va disputa astfel pe un  teren neutru, niciuna din cele doua echipe nefiind favorita la castigarea  meciului, aceasta fiind a  treia oara in care se joaca in noul format.

In ultimile luni, la Barcelona au fost foarte multe schimbari, de la schimbarea antrenorului Koeman cu fostul jucator de legenda Xavi Hernandes, pana la aducerea unor jucatori precum Ferran Torres, sau repatrierea lui Dani Alves. Nici rezultatele, si nici jocul prestat in ultima perioada nu ii fac prea optimisti pe fanii Barcelonei.

In ultima etapa de campionat, echipa catalana a pierdut doua puncte pretioase in deplasarea de la Granada, scor 1-1, fiind egalata in minutul 89. Antrenorul Barcelonei are mare batai de cap si din cauza jucatorilor infectati cu COVID-19, ultima achizitie, Ferran Torres, dar si Pedri, jucator de baza, au fost retestati pozitiv la COVID-19. Starea lor de sanatate este foarte buna, ei neavand simptome ale bolii. Barcelona se afla pe un surprinzator loc 6 cu 32 de puncte la 7 puncte diferenta de Real Madrid, astfel acest meci devine foarte importanrt  pentru moralul jucatorilor catalani

Real Madrid  are un moral foarte bun dupa ce in partida din campionat a invins-o pe Valencia cu scorul de 4 – 1, prin golurile marcate de Benzema (min. 43, 88) si Vinicius (min. 52, 61). Dupa aceasta partida, Real Madrid continua sa fie pe primul loc in La Liga, cu 49 de puncte, fiind urmata de Sevilla, cu 44 de puncte.

Acestea, dar si ultimul meci dintre Real Madrid si Barcelona,  incheiat cu victoria madrilenilor, sunt motive destul de serioase pentru ca fanii „Los Blancos” sa creada in victoria favoritilor. Pe hartie Real Madrid pare sa aiba un avantaj in fata Barcelonei, dar antrenorul ar putea decide sa faca anumite rotatii de jucatori, in scopul de a-i mentine in forma.

Arbitrul partidei Real Madrid – Barcelona va fi Munuerra Momtero, cel care va conduce „El Clasico” pentru prima oara in cariera, federatia din Spania avand mare incredere ca el ar putea deveni unul dintre cei mai buni arbitri din Spania.