Romania: Evolutia Alarmanta a Infectarilor in Toate Judetele

Romania Evolutia Alarmanta Infectarilor Toate Judetele

Romania traverseaza una dintre cele mai dificile situatii pandemice din cei 2 ani in care intreaga lume a fost data peste cap de Coronavirus, dar in tara noastra este foarte clar faptul ca noua varianta Omicron genereaza probleme extrem de serioase si vorbim abia despre inceputul valului 5, din pacate.

Romania a inregistrat astazi aproape 8900 de cazuri noi de infectare cu Coronavirus, aproape dublu fata de cifrele inregistrate in data de 4 ianuarie, diferenta fiind de 5000 de cazuri noi, iar aceasta a fost rata de crestere a cazurilor in Europa pentru persoanele infectate cu aceasta noua tulpina contagioasa.

Alexandru Rafila, ministrul Sanatatii, a anuntat ca in tara noastra rata de reproducere a Coronavirus a ajuns la valoarea de 1.7, mai mare decat in valul 4, iar daca numarul de cazuri va continua sa creasca in urmatoarea perioada, este clar ca si aceasta va creste impreuna cu ele, din pacate pentru noi.

Era anuntat inca de saptamana trecuta faptul ca la jumatatea lunii ianuarie ar trebui sa depasim cifra de 10.000 de cazuri noi raportate zilnic, iar ceea ce vedem acum confirma pe deplin acest lucru, insa varful valului 5 ar trebui sa aduca nu mai putin de 25.000 de infectari zilnice in Romania, din pacate pentru noi.

Romania Evolutia Alarmanta Infectarilor Toate Judetele grafic

Conform datelor oficiale, numarul de cazuri ar trebui sa inregistreze aproape dublari, daca nu si cresteri chiar mai mari, o data la 3 – 4 zile, iar asta pentru ca aceasta este perioada de incubatie a noii variante Omicron, deci ne asteapta o perioada foarte complicata din punct de vedere al numarului de cazuri noi.