CEO-ul BioNTech a fost Vaccinat anti-COVID, Inclusiv cu Doza 3

CEO BioNTech Vaccinat anti-COVID Inclusiv Doza 3CEO BioNTech Vaccinat anti-COVID Inclusiv Doza 3

CEO-ul BioNTech, companie care impreuna cu Pfizer a dezvoltat si produce cel mai folosit vaccin anti-COVID, a fost vaccinat cu serul companiei sale, in ciuda unor informatii false care sunt distribuite pe retelele de socializare in legatura cu el si ceea ce a facut.

La finalul anului 2020 CEO-ul BioNTech a refuzat sa se vaccinze inaintea medicilor si a angajatilor din domeniile esentiale, cand exista o penurie de doze, insa la inceputul anului 2021 a facut-o, iar in toamna s-a vaccinat inclusiv cu doza 3.

“O altă bazaconie este preluată în mediul online. Un interviu vechi cu șeful BioNTech circulă online cu afirmația falsă prin care acesta „a recunoscut că nu este vaccinat”.

Un videoclip a fost distribuit de mii de ori în decembrie 2021 în postări de pe rețelele de socializare care susțin că îl arată pe CEO-ul BioNTech, compania care a dezvoltat un vaccin împotriva Covid-19 împreună cu Pfizer, Uğur Şahin, care admite că nu a fost vaccinat împotriva bolii.

Postările în limba română au început să circule online în timp ce oamenii de știință testau eficacitatea vaccinului Pfizer-BioNTech împotriva variantei de coronavirus Omicron. Dar videoclipul a fost distribuit într-un context fals; arată un interviu cu Uğur Şahin de la sfârşitul anului 2020 în care acesta a spus că nu va trece linia „priorităţii” vaccinării. Şahin a fost vaccinat la începutul anului 2021, după cum a declarat BioNTech pentru AFP. El a făcut recent și doza a treia.

„Pe rețelele de socializare au existat informații greșite în care se presupune că nu sunt vaccinat. De fapt, eu și soția mea am primit amândoi 3 doze de vaccin #BioNTech #Pfizer. De câteva luni, prietenii mă îndeamnă să postez o fotografie cu mine vaccinat pentru a aborda aceste zvonuri false”, a spus Şahin în postarea sa.”