DIGI Romania: Masura OFICIALA pentru Clienti la Inceputul 2022

DIGI Romania Important Anunt OFICIAL Clientii Debutul 2022

DIGI Romania este cel mai mare grup de telecomunicatii romanesc, crescand annual cu numere impresionante de clienti, iar pentru cei din tara a aplicat o masura foarte importanta despre care multi ar trebui sa stie chiar acum.

DIGI Romania ofera in tara noastra servicii de telefonie mobila, dupa cum prea bine stiti deja, DIGI Mobil fiind operatorul prin care acestea sunt disponibile, iar peste 4 milioane de clienti platesc pentru ele in fiecare an, fiind si cele mai ieftine.

Pana la inceputul acestui an, oricare dintre clientii RCS & RDS care folosesc serviciile de telefonie mobila in Romania au beneficiat de zeci de GB de trafic de internet in roaming in Ungaria, asta in comparatie cu cel standard limitat in baza abonamentului pe care-l are fiecare client.

Ei bine, acest beneficiu major pe care l-au avut clientii pana la inceputul anului 2022 a disparut, iar asta pentru ca grupul romanesc a decis sa-si vanda subsidiara din Ungaria care oferea servicii de telefonie mobila.

Ungaria era pana la inceputul acestui an una dintre cele trei tari in care compania romaneasca avea subsidiare si oferea servicii de telefonie mobila, sau alte servicii fixe, insa asta s-a schimbat dupa vanzarea catre cei de la 4iG pentru 625 de milioane de euro. Asta inseamna ca si beneficiile de trafic in roaming pentru clientii din Romania au disparut complet, deci inclusiv in Ungaria se aplica limitarile de trafic pe care la avem in oricare alta tara din Uniunea Europeana.

Aceasta masura a RCS & RDS vine ca o veste destul de importanta pentru ca in vestul tarii exista destui romani care merg des in Ungaria, incluzandu-i si pe cei care locuiesc in Romania, dar muncesc in tara vecina, si ei nu sunt chiar putini. Pentru toata lumea a disparut marele beneficiu al traficului de internet, astfel ca ei vor fi nevoiti sa se foloseasca doar de valoarea limitata care este disponibila pentru orice abonat, sau sa plateasca pentru traficul suplimentar.

Era de asteptat ca aceasta modificare sa fie facuta pentru clientii din toata tara din moment ce subsidiara din Ungaria a fost vanduta, iar din pacate este extrem de improbabil ca beneficiul sa mai revina pentru clienti vreodata.