Planeta Venus: Anuntul ULUITOR, Descoperirea INCREDIBILA a Cercetatorilor

Planeta Venus Anuntul ULUITOR Descoperirea INCREDIBILA Cercetatorilor

Planeta Venus intra iar in atentia intregii omeniri in urma unor noi descoperiri incredibile facute de catre oamenii de stiinta, iar asta In conditiile in care cu doar un an de zile in urma omenirea era uluita de afirmatii privind descoperirea vietii acolo. Acum vorbim despre ceva orecum similar, iar asta pentru ca oamenii de stiinta afirma ca exista posibilitatea ca pe planeta Venus sa poata supravietui anumite forme de viata.

Planeta Venus are o atmosfera formata din nori extrem de toxici, insa conform oamenilor de stiinta, in conditii ideale, viata ar putea supravietui acolo, ceva ce era crezut complet imposibil cu doar cativa ani in urma. Oamenii de stiinta au descoperit ca pe planeta Venus exista zone in partea superioara a atmosferei in care concentratiile de dioxid de sulf sunt substantial reduse, fara a exista o explicatie.

Planeta Venus: Anuntul ULUITOR, Descoperirea INCREDIBILA a Cercetatorilor

Planeta Venus ar putea avea in acele zone diverse tipuri de forme de viata, insa conditia pentru ca ele sa existe acolo are la baza generarea de amoniac pentru a contra acidul sulfuric intalnit in atmosfera. Oamenii de stiinta au prezentat o teorie care spunea ca saruri care neutralizeaza acest acid ar putea fi ridicate in atmosfera de pe suprafata planetei Venus, insa ar fi nevoie de cantitati colosale pentru ca teoria sa fie sustinuta.

“Dacă viața pe Venus există și dacă într-adevăr este responsabilă pentru producerea amoniacului, atunci își creează propriul mediu în care trăiește. S-a adaptat. Lucrul responsabil pe care trebuie să-l facem ca oameni de știință și astrobiologi interesați de acest lucru este că trebuie să cultivăm obiceiul minții în care presupunem că este totul, mai întâi decât viața. Sunt și alte lucruri care se pot întâmpla.”

Planeta Venus ar putea avea totusi amoniacul neutralizant produs direct in atmosfera, acesta fiind detectat acolo in anii 1970 de catre sondele spatiale trimise in explorare, iar de aici s-a ajuns la concluzia ca ar putea exista viata acolo. Planeta Venus are vapori de apa si oxigen in abundenta in atmosfera sa, iar existenta amoniacului le-ar putea explica, iar tot el ar putea exploca si sarurile de sulf de acolo.

Planeta Venus are in atmosfera sa conditii la fel de vitrege precum in unele zone de pe Pamant, iar oamenii de stiinta cred ca exista destule explicatii pentru ceea ce se intampla in momentul de fata, chiar daca nimeni nu poate spune cu certitudine ca exista viata acolo.