WhatsApp: AVERTISMENTUL pentru Sute de MILIOANE de Oameni din Lume!

WhatsApp AVERTISMENTUL Sute MILIOANE Oameni Lume

WhatsApp este in centrul unui avertisment extrem de important pentru sute de milioane de oameni din intreaga lume, iar asta pentru ca vorbim despre o problema extrem de serioasa despre care ar trebui sa stie toata lumea. Mai exact, directorul de cercetare si analiza a celebrei companii Kaspersky, ii atentioneaza pe utilizatorii platformei in legatura cu faptul ca aceasta nu este una sigura, si ca nu trebuie sa distribuie informatii confidentiale prin intermediul sau.

WhatsApp nu trebuie privita ca o platforma sigura de catre oameni pentru ca nu este, iar conform directorului Kaspersky, oamenii nu ar trebui sa se increada in faptul ca ea le ofera protectie pentru date. El mai spune ca exista destule dovezi ale faptului ca atunci cand oamenii distribuie informatii sensibile prin intermediul WhatsApp pot ajunge sa le piarda, sau sa aiba inclusiv conturile furate, daca devin victimele atacurilor de tip phishing, desfasurate la scara larga.

WhatsApp: AVERTISMENTUL pentru Sute de MILIOANE de Oameni din Lume!

WhatsApp s-a laudat intotdeauna ca are o platforma sigura, si ca toate datele din ea pot fi tinute confidentiale, insa constant vin avertizari de la diversi experti in securitate informatica, iar ele ne spun contrariul. O recomandare foarte importanta care vine de la directorul Kaspersky este configurarea optiunilor care ofera protectie suplimentara pentru conturile WhatsApp, in special cand vine vorba despre logarea in ele a dispozitivelor terte, acestea putandu-ne proteja impotriva tentativelor de furt ale conturilor.

“Este important să înțelegeți că WhatsApp nu este o platformă sigură, deși mulți oameni cred că este. Cel mai bun lucru de făcut este să nu împărtășiți informații delicate. Mulți oameni împărtășesc informații foarte sensibile, iar într-un interval foarte scurt de timp victima a pierdut controlul asupra conturilor lor. Dacă utilizatorul este inclus în grupuri cu o mulțime de oameni, este recomandabil să setați o configurație de confidențialitate care să păstreze orice date sensibile ascunse.”

WhatsApp este de ani, si ani, de zile in centrul recomandarilor de acest gen, iar asta pentru ca nu de putine ori ni s-a dovedit faptul ca platforma nu este nici pe departe atat de sigura precum o prezinta Facebook. Acest lucru a dus in ultimii ani la o scadere substantiala a increderii oamenilor in platforma, insa cei de la WhatsApp au incercat in repetate randuri sa schimbe perceptia opiniei publice, desi n-au avut intotdeauna chiar atat de mult succes, pana la urma.

WhatsApp implementeaza in mod constant functii noi care sa le dea oamenilor de inteles ca pot folosi platforma in siguranta, insa mai are multe de facut pentru a castiga intr-adevar increderea unui numar mai mare de oameni.