BMW i4 vs Tesla Model 3: Comparatia VIDEO care a Surprins Multi Fani

BMW i4 este Tesla Model 3 sunt doua dintre cele mai interesante masini electrice de clasa “medie”, care nu sunt totusi exagerat de scumpe, desi cei de la BMW nu-si vand totusi masinile prea ieftin.

Diferenta de pret dintre BMW i4 si Tesla Model 3 nu este una substantiala, chiar daca modelul BMW din clip este unul M, si masina celor de la Tesla este versiunea Performance, deci ambele sunt capabile sa ofere performante de top, dar si o experienta buna de condus.

BMW i4 din clipul video de mai sus este modelul i4 M50, care in Romania are un pret de pornire de 66.000 de euro, in timp ce Tesla Model 3 este versiunea Performance, care costa cam tot pe acolo. Acest BMW i4 M50 are doua motoare electrice a caror putere totala dezvoltata este de 540 de cai putere, ele fiind propulsate de o baterie de 81 kWh care poate oferi o autonomie de pana la 300 km, desi in realitate e probabil vorba despre putin peste 200.

Tesla Model 3 are deasemenea doua motoare electrice, ele dezvoltand 480 de cai putere, insa desi are o baterie de doar 77 kWh, autonomia sa ar trebui totusi sa ajunga pana pe la 400 km.

La interior ambele masini au materiale premium, e drept ca nici BMW i4 si nici Tesla Model 3 nu sunt varfurile de gama ale BMW si Tesla, insa chiar si asa, la preturile cerute pentru ele ofera destule pentru clienti, chiar daca este totusi loc de mai mult in acesti bani.

BMW i4 M50 este cu 400 KG mai grea decat Tesla Model 3, iar asta pentru ca platforma folosita e aceeasi precum la modelele Seria 3 si Seria 4, iar asta conteaza foarte mult cand vine vorba despre autonomia oferita de baterie. Daca nu va intereseaza autonomia, ci doar cat de rapide sunt masinile, atunci e bine de stiut ca BMW i4 e capabil sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 4 secunde, in timp ce Tesla Model 3, in versiunea Performance, este mult mai rapida, reusind accelerarea in doar 3.67 secunde.

BMW i4 si Tesla Model 3 sunt cu mult diferite, chiar daca preturile sunt foarte apropiate, iar detalii si motive pentru a cumpara una, sau alta, gasiti in clipul video de mai sus, chiar daca in Romania masinile electrice nu sunt inca atat de utile.