DSU Romania: ALERTA foarte IMPORTANTA pentru Milioane de Romani!

DSU Romania ALERTA foarte IMPORTANTA pentru Milioane de Romani!

DSU Romania transmite o alerta extrem de importanta pentru milioane de romani din toata tara, iar asta pentru ca, dupa cum puteti vedea si din mesajul de mai jos publicat de catre autoritati, ele anuntand un cod gaben de inensificari ale vantului incepand cu dupa-amiaza acestei zile.

DSU Romania spune ca sunt asteptate inclusiv ninsori moderate cantitativ, inclusiv viscol in zonele de munte, acolo fiind deasemenea anuntat un cod portocaliu de vreme severa, astfel ca daca va aflati la munte in aceasta perioada, ar trebui sa stiti ce se intampla in momentul de fata acolo.

“Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteorologică COD GALBEN valabilă în intervalul 17 ianuarie, ora 16:00 – 18 ianuarie, ora 08:00, ce vizează intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, ninsori moderate cantitativ, viscol în zona de munte și local, în jumătatea nordică.

‼️Totodată, în intervalul menționat, este în vigoare o avertizare meteorologică COD PORTOCALIU ce vizeză intensificări puternice ale vântului, viscol și vizibilitate foarte redusă în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, precum și local în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali.

‼️Intră pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență “FII pregătit” și consultă ghidurile aflate la rubrica Fenomene Meteo Extreme. Află cum să reacționezi la apariția, în timpul și după un eveniment de tipul ger-viscol, accesând link-ul de mai jos:

De asemenea, intră pe aplicația DSU și fii la curent cu ultimele actualizări ale ANM.”