Atentionare a CNCAV Privind Vaccinarea Fictiva si Pericolul pentru Romani

Atentionare CNCAV Vaccinarea Fictiva Pericolul Romani

CNCAV a emis o atentionare foarte serioasa cu privire la vaccinarea fictiva la care apeleaza unii romani pentru a nu se imuniza si a ramane vulnerabili in fata Coronavirus, iar ma ijos vedeti ce transmit acum autoritatile pentru oamenii din intreaga tara.

“Vaccinarea fictivă ucide! Este la fel de nocivă ca dezinformarea!

O nouă grupare de persoane care acționa în sensul eliberării certificatelor de vaccinare fictive a fost destructurată de polițiștii anticorupție.

Vă reamintim că vaccinarea este gratuită și sigură. Nu este obligatorie!

Nu acceptați și nu tolerați astfel de acțiuni din afara legii și sănătății publice.

Până în momentul de față, boala COVID-19 a făcut cel puțin 59.327 de victime.

În ultima raportare INSP, 83.1% din decesele COVID-19 înregistrate au fost la persoane nevaccinate (3-9 ianuarie 2022).

Vaccinarea asigură o protecție ridicată împotriva formelor severe, spitalizării și decesului chiar și în situația infectării cu noile variante ale SARS CoV 2.
Din comunicatul DGA Dolj:

”Luni, 17 ianuarie 2022, polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Dolj, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au realizat prinderea în flagrant a 3 persoane (un medic, un ambulanțier și o altă persoană cu titlu de intermediar), la scurt timp după ce primiseră o sumă de bani pentru ca medicul să elibereze un certificat de vaccinare anti-COVID, fără vaccinare efectivă.

La percheziții au fost identificate sume considerabile de bani în lei și valută, un număr important de bonuri valorice/tichete de masă în valoare de 100 lei pentru persoanele care s-au vaccinat cu schema completă, precum și adeverințe de vaccinare anti-Covid, precum și alte înscrisuri care interesează cauza.

Activitățile de procedură penală menționate au fost desfășurate în contextul dosarului penal inițiat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, ca urmare a sesizării din oficiu a D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Dolj, în care sunt vizate aspecte de natură infracțională săvârșite de medicul de familie, ambulanțier și alte persoane intermediare, care racolau clienți dispuși să ofere între 100 și 250 euro pentru un certificat de vaccinare cu un vaccin în doză unică, fără vaccinare reală.

Activitatea infracțională a fost documentată pentru perioada august 2021 – prezent, stabilindu-se că, în acest interval de timp, numeroase persoane au beneficiat de certificate de vaccinare fictivă. În fapt, doritorii erau racolați de intermediari, care le preluau documentele de identitate și le trimiteau către ambulanțier. Acesta le direcționa către medicul de familie care efectua implementarea în baza de date și elibera adeverința de vaccinare. Din suma de bani oferită cu titlu de mită în schimbul acestui serviciu, primul intermediar își oprea o mică parte, iar restul era împărțit de către ambulanțier și medic. De altfel, în cursul zilei de ieri, înainte de activitatea de flagrant, în numai o oră, medicul a implementat în baza de date un număr mare de persoane beneficiare care nu efectuaseră în mod efectiv niciun vaccin anti-Covid.””