Cati Bani au PIERDUT Echipele din Premier League din Cauza COVID-19 in 2021

Cati Bani PIERDUT Echipele Premier League Cauza COVID-19 in 2021

Premier League este competitia profesionista de fotbal din Anglia, iar dupa parerea multor pasionati este considerata drept cel mai spactaculos campionat de fotbal din lume, avand si cea mai mare autienta. Sponsorizata de Barclays, Premier League, de-alungul timpului a reusit sa devina si cea mai profitabila liga de fotbal din lume. 

Criza provocata de COVID-19 a avut efecte profund negative si asupra cluburilor de fotbal din Anglia, multe din meciurile din campionat fiind amanate din cauza infectarii jucatorilor, sau a membrilor din echipele tehnice. Astfel, 22 de partide care trebuiau sa se dispute in ultimele luni au fost amanate, urmand sa aiba loc la o data stabilita ulterior de catre forul englez. Dintre acestea, 14 partide urmau sa fie transmise live de catre televiziuni importante din Anglia care detin drepturile TV asupra meciurilor din Premier League. 

Este cunoscut faptul ca o mare parte dintre bugetele echipelor din Premier League provin din drepturile de televizare ale meciurilor, principalele televiziuni de sport din Anglia platind sume de ordinul sutelor de milioane de lire pentru ca fanii din tara, si din intreaga lume, sa urmareasca meciurile in direct pe canalele lor.

Din cauza amanarii meciurilor din prima perioada de lockdown, de trei luni de zile, pierderile televiziunilor au fost in jur de 330 milioane de lire, conform presei din Anglia. O buna parte din aceasta suma ar fi trebuit sa ajunga si la cluburile de fotbal, care an de an incaseaza sume considerabile de bani din drepturile de televizare. Multe din aceste pierderi se regasesc in perioada de Craciun, cand televiziunile  incasau venituri din publicitate,toate acestea din cauza amanarii  meciurilor.

Astfel Premier League va rambursa aceasta suma pricipalelor televiziuni care  transmit meciurile din liga engleza, Amazon, BT Sport si SKY. Dintre cele trei cel mai mult de suferit a avut BT Sport care, in programele de Craciun a inclus transmitera unor meciuri de fotbal, 6 dintre ele fiind reprogramate.

SKY TV, care este cel mai mare detinator al drepturilor de televizare al Premier League, a avut cel mai putin de suferit, doar doua din meciurile care urmau sa fie transmise de ei, fiind reprogramate. Amazon a avut si ea de suferit foarte mult numai putin de 3 meciuri fiind amanate. Daca in acest sezon  vor mai fi  meciuri care se vor amana, mai mult ca sigur ca vor urma si alte rambursari catre televiziuni.