Lionel Messi: Impactul IMPRESIOANT Avut de Venirea sa la PSG

Lionel Messi Impactul IMPRESIOANT Avut Venirea PSG

Lionel Messi, castigatorul Balonului de Aur in 7 randuri,dar si jucatorul cu cele mai multe goluri in La Liga (474 goluri), a surprins lumea fotbalului  vara trecuta prin transferul sau de la Barcelona la formatia franceza Paris Saint Germain. Dupa aproape 8 luni de la venirea pe Parc des Princes, Lionel Messi inca nu a reusit sa se exprime la adevarata sa valoare, acesta nereusind sa inscrie foarte multe goluri in campionat.

Lionel Messi a fost totusi benfic pentru Paris Saint Germain, iar asta deoarece venirea starului argentinian a reprezentat o adevarata lovitura pe piata transferurilor. Acest lucru s-a resimtit printr-un numar mai mare a spectatorilor prezenti la fiecare meci disputat de echipa franceza pe teren propriu dar si printr-o crestere a audientei fanilor pe retelele de socializare.

Lionel Messi a venit la Paris cu multi dintre fanii pe care-i avea la Barcelona, conturile de pe retelele de socializare ale Paris Saint Germain inregistrand o crestere de 20 de milioane de urmaritori in doar cateva saptamani de la aducerea starului argentinian. De aici a urmat o crestere constanta a fanilor, in jur de 1 milion de urmaritori pe saptamana, iar ea continua si in acest moment.

La sfarsitul anului 2021, Paris Saint Germain numara in jur de 150 milioane da fani retele de socializare, acest lucru facandu-l pe directorul de comunicare al lui clubului, Martial Ribes, sa-si doreasca si mai mult ca actualele conturi de pe retelele de socializare sa devina din ce in ce mai atractive pentru fani.

Conducatorii Paris Saint Germain spun ca la ora actuala acesta este clubul  de fotbal cu cei mai multi urmaritori pe Tik Tok, avand 23 de milioane de fani. Totodata, conform spuselor conducerii clubului, acesta este cel mai urmarit brand din Franta, avand  50 milioane de urmaritori pe platforma de socializare Instagram. Aproximativ 150 de fan cluburi au fost deschise in ultima perioada in peste 85 de tari, pentru o promovare cat mai eficienta. Brazilia este principala tara din care provin cei mai multi fani de pe retelele de socializare, cu 5.2 milioane de urmaritori pe Instagram si 2.5 milioane pe Tik Tok. Conducatorii clubului spun ca pe viitor doresc sa atraga si mai multi fani si din tari precum Algeria, India, Indonezia, Mexic sau Argentina.

De la venirea lui Lionel Messi ,clubul se alatura astfel  altor doua nume mari ale fotbalului, Real Madrid si Barcelona, care au in jur de 250 milioane de fani pe retelele de socializare.

Editor M.E.D.