Raiffeisen Bank: Toti Clientii Romani ATENTIONATI, ce Trebuie sa Stie!

Raiffeisen Bank Toti Clientii Romani ATENTIONATI Trebuie Stie

Raiffeisen Bank, una dintre cele mai mari si importante banci din Romania, are clientii din tara vizati de un nou mesaj extrem de important despre care ar trebui sa stie toti dintre ei in momentul de fata, iar asta pentru ca vorbim despre o noua campanie de phishing.

Raiffeisen Bank a anuntat saptamana trecuta faptul ca tranzitioneaza o parte dintre operatiunile sale exclusiv online, astfel ca dispar casieriile din agentiile sale, clientii fiind obligati sa lucreze mai mult online.

Raiffeisen Bank face aceste schimbari pentru profit mai mare, dar si din alte motive, insa in contextul in care totul se muta online, atacurile cibernetice devin o problema din ce in ce mai mare pentru clienti, insa inclusiv pentru banci. Protejarea impotriva atacurilor cibernetice este esentiala pentru clientii care vor sa fie siguri ca banii lor sunt in siguranta, iar Raiffeisen Bank a incercat de multe ori sa ii atentioneze pe clienti in legatura cu aceste operatiuni.

Raiffeisen Bank are astazi clientii vizati de un atac de tip phishing extrem de periculos, scopul sau fiind de a le lua oamenilor datele, si apoi banii, iar cei care nu stiu cum sa detecteze un atac de acest gen risca sa devina victime sigure, din pacate. Dupa cum puteti vedea si din mesajul de mai jos, atacatorii se folosesc de o presupusa problema cu accesare contului pentru servicii bancare, si le cer clientilor sa se autentifice pentru a isi confirma identitatea.

Raiffeisen Bank Toti Clientii Romani ATENTIONATI Trebuie Stie pacaleala

Raiffeisen Bank ne-a spus in repetate randuri sa nu accesam link-urile din email-urile, sau mesajele, de acest gen, iar asta pentru ca ele ne pot duce catre website-uri malitioase prin care ne sunt furate datele de catre atacatori.

In momentul in care accesam acel website, el va avea o interfata foarte similara cu cea a bancii, iar multi vor crede ca acceseaza un website care apartine de banca, nu de hackeri, isi introduc datele acolo, iar ele ajung automat la hackeri.

Raiffeisen Bank are pe website-ul sau o multitudine de informatii extrem de importante care ne pot ajuta sa evitam sa devenim victimele atacurilor de acest gen, insa in final trebuie sa si fim atenti sa ne protejam singuri impotriva acestui tip de probleme.