Formula 1: Motivul RETRAGERII lui Lewis Hamilton si Posibilii Inlocuitori

Formula 1 Motivul RETRAGERII Lewis Hamilton Posibilii Inlocuitori

Lewis Hamilton pilotul englez de Formual 1 ,care concureaza pentru Mercedes Amg Petronas si castigatorul Campiontului Mondial de F1 de sapte ori, (la egaltate cu legendarul  Michael Schumacher), a fost innobilat in 2020 la rangul de cavaler ca catre Regina Elisabeta a Angliei ,pentru serviciile sale in lumea sportului.

Lewis Hamilton a ratat castigarea campionatului de Formula 1 in 2021 dupa o lupta apriga cu rivalul sau de la Red Bull, Max Verstappen. De atunci pilotul englez nu a mai oferit nici o declaratie oficila, lasand loc la tot felul de  zvonuri care dau de inteles ca ar putea parasi echipa Mercedes in 2022, echipa cu care a castigat nu mai putin de sapte titluri mondiale. Cu toate ca mai are contract cu echipa  Mercedes pana in 2023, Lewis Hamilton ramane  nemultumit de modul in care s-a decis castigatorul cursei din Marele Premiu de la Abu Dhabi, care a decis si campionul din 2021.

Lewis Hamilton a ratat astfel sansa castigarii titlului cu numaru 8 in Formula 1, si implicit realizarea unui record mondial, depasindu-l astfel pe Michael Schumacher. Odata cu zvonurile retragerii pilotului  englez, locul lui va fi unul foarte ravnit de catre multi piloti. Unul dintre ei este pilotul de Formula E, Nick de Vries, olandezul care la varsta de 27 ani este vazut ca unul dintre cei mai talentati piloti, el activand pentru echipa Mercedes –EQ. Acesta este de asemenea si pilotul de teste si de  rezerva pentru echipa actuala al lui Lewis.

Formula 1 nu duce lipsa de pilot talentati, astfel ca daca Lewis Hamilton ar decude sa se retraga, unul dintre cei care i-ar putea lua locul ar putea fi Esteban Ocon, care in trecut a facut parte din programul de dezvoltare al pilotilor tineri de la Mercedes, acesta castigand primul sau titlu la 25 ani, in 2021 la Marele Premiu al Ungariei. Pierre Gasly, pilotul celor de la Alpha Tauri, este deasemenea unul dintre tinerii care in calificarile din 2021 a obtinut rezultate bune pentru echipa lui, iar o trecere la Mercedes nu ar fi imposibila.

Participarea lui Lewis Hamilton in circuitul de Formula 1 in 2022 pare ca va ramane totusi posibila  doar daca seful desemnat al Federatiei Internationale de Automobilism, Michael Massi, cel care a decis reluarea cursei la Abu Dhabi, va fi demis inaintea inceperii sezonului, care va avea loc la Bahrain pe 20 martie.

Editor M.E.D.