Ministrul Educatiei: Hotararea de Ultima Ora, Schimbari Importante in Toate Scolile

Ministrul Educatiei Hotararea Ultima Ora Schimbari Importante Toate Scolile

Ministrul Educatiei a confirmat in mod oficial o decizie extrem de importanta pentru toate scolile si milioane de elevi din toata Romania, iar asta pentru ca el vrea sa impuna in unitatile de invatamant o perioada de cursuri mai lunga chiar incepand cu anul scolar 2022 – 2023, deci din aceasta toamna.

Ministrul Educatiei este foarte hotarat sa impuna aceasta modificare pentru perioada de timp in care elevii vor ajunge in scolile din toata tara pentru a sustine cursurile, astfel ca masurile urmeaza sa afecteze intr-o foarte mare masura modul in care elevii vor continua sa mearga la scoala din 2022.

“Cu siguranta da. Mai mult decat atat, vrem sa aplicam in evaluarea computerizata standardizarea acestor examene. Oricum trebuie sa se intample cel putin la nivel pilot. Cel putin la nivel pilot, in unele scoli, se va intampla de anul acesta evaluarea computerizata care sa elimine erorile factorului uman.

Am precizat deja ca imi doresc o perioada de cursuri mai lunga. Vom avea discutii cu reprezentantii elevilor, profesorilor, si parintilor, si propunerea mea va fi o perioada de cursuri mai lunga. Nu mai devreme de 1 septembrie, nu, dar e posibil sa fie mai devreme de 15 septembrie.

Nu este obligatoriu sa terminam pe 3 iunie, sau pe 10 iunie cursurile pentru anul scolar 2022 – 2023. O perioada mai lunga de cursuri este posibil, nu stiu sa va spun acum cat va fi de lunga, o sa prezint argumente, o sa prezint perioada de cursuri din alte state cu rezultate remarcabile.

O sa prezint toate aceste argumente pentru a se constitui intr-o pledoarie pentru o perioada de cursuri mai lunga. Ne apropiem de 1 septembrie, chiar daca in interiorul sistemului de educatie exista o rezistenta pentru ca sunt foarte multe lucruri de facut inainte de venirea copiilor in scoliu.

Am avut deja o prima serie pentru ocuparea posturilor de directori, am am declansat deja a doua serie si numirile vor fi facute incepand cu data de 18 aprilie, prima zi de luni din vacanta de primavara, care va incepe pe 15 aprilie, iar datele pentru Evaluare Nationala si Bacalaureat, am facut foarte multe eforturi pentru a nu schimba aceasta data, pentru a nu schimba examenele. Ceea ce au aflat in urma cu cateva luni va fi respectat, datele vor fi cele fixate, cunoscute pentru acest an.” a declarat el.