Ministrul Educatiei: Vestile de Ultima Ora privind Relaxarile din Scolile Romaniei

Ministrul Educatiei Vestile Ultima Ora Relaxarile Scolile Romaniei

Ministrul Educatiei transmite o serie de vesti de ultima ora cu privire la ceva ce milioane de romani din toata tara asteapta de multa vreme, mai exact relaxarea masurilor din toate scolile Romaniei, ceva ce cu siguranta va veni, doar ca nu chiar atat de devreme precum se asteapta multa lume.

Ministrul Educatiei spune ca desi se vorbeste acum despre posibile relaxari pentru scolile din Romania, e posibil ca ele sa vina peste multe luni, sau chiar anul viitor, dupa ce pandemia va trece in stadiul de endemie, sau situatia va deveni chiar mai buna decat atat.

“5 milioane de masti au fost distribuite, deci testarea si respectarea regulilor sanitare ramane o masura extrem de importanta. As vrea sa va reamintesc un singur lucru, uitati-va la state precum Franta care a functionat luni de zile cu regula de 3 cazuri aparute intr-o clasa, se suspenda prezenta fizica in respectiva clasa.

De 2 saptamani a renuntat la aceasta regula, apropo de relaxarea masurilor despre care se vorbeste. Franta este o tara care are 400.000 de infectari zilnic. In Franta, daca apar 5, 6, 7, 8 cazuri de copiii infectati, acei copii infectati raman izolati, iar scoala merge mai departe cu restul elevilor.

Nu se vorbeste despre o relaxare care sa priveasca numai scolile, este vorba ca atunci cand 60% din populatia Uniunii Europene, altii estimeaza mai mult, altii estimeaza ca intr-un an de zile cu totii vom trece prin aceasta boala, trebuie sa iei masuri adecvate. Nu mai vorbim despre o problema sanitara, ci despre o problema economica si sociala.

E bine sa ii lasam pe cei in masura sa se pronunte, sa o faca, iar scoala sa mearga mai departe. Noi incercam sa ne asiguram prin masti, prin teste, prin regulile sanitare care trebuie respectate, ca diminuam cat mai putin acest risc care, din pacate, nu poate fi eliminat in momentul de fata.

Dupa ce fondul de burse a crescut, dupa ce cuantumul burselor a crescut, au fost unele probleme pe care le inteleg cu privire la componenta dosarului pentru a obtine aceste burse. Vom incerca sa aducem si alte clarificari pentru ca sistemul sa fie foarte usor inteles. Raportarea la anul precedent este un criteriu care functioneaza de 11 ani, nu este introdus anul acesta.” a afirmat oficialul.