Certificatul COVID va deveni Valabil doar cu Doza 3 si pentru Intrarea in in Romania

Certificatul COVID va deveni valabil pentru intrarea in Romania doar cu doza 3 de vaccin anti-COVID, Guvernul Romaniei pregatind o modificare legislativa care va impune aceasta schimbarea, ea fiin impusa in toata Uniunea Europeana de la data de 1 februarie.

Certificatul COVID va ramane in continuare valabil in Romania chiar si cu doua doze de vaccin facute, astfel ca nu trebuie sa va faceti griji din acest punct de vedere.

“Apropo de certificatul digital Covid necesar pentru traversarea frontierei de stat a României, în cursul acestei săptămâni, într-un timp foarte scurt, va fi adoptat, există încă câteva avize care trebuie luate și, aici; sigur că rămâne ca guvernul să emită o ordonanță care să stabilească și pe teritoriul României, așa cum este și în restul Uniunii Europene, condițiile de traversare a frontierei apropo de certificatul electronic Covid. În interior, probabil că vom lua o decizie ulterioară de comun acord, care să fie favorabilă controlului pandemiei și, bineînțeles, funcționării activităților economice și sociale.”