Formula 1: Decizia OFICIALA FIA, Lewis Hamilton si Max Verstappen Afectati

Formula 1 Decizia OFICIALA FIA Lewis Hamilton Max Verstappen Afectati

Formula 1 introduce o schimbare extrem de importanta care cel mai probabil nu va fi pe placul lui Lewis Hamilton, dar care l-ar putea face pe Max Verstappen mult mai competitiv in urmatoarele curse care sunt deja programate. Mai exact, stilul agresiv de condus al lui Max Verstappen ar urma sa fie favorizat de catre noua regula din Formula 1, iar Lewis Hamilton va critica cel mai probabil schimbarea dupa primele curse in care va fi afectat de ea.

Formula 1 schimba regula privind penalizarile pentru comportamentul din timpul curselor de Grand Prix, astfel ca acum pilotii vor fi penalizati abia dupa 5 avertismente, in loc de 3, ceea ce avantajeaza stilul mai agresiv de condus pe care-l are Max Vestappen. Schimbarea din Formula 1 vine chiar daca in sezonul trecut nu a existat vreun pilot care sa primeasca mai mult de 2 avertismente, insa mai mult ca sigur multi vor merge pana la 4 avertismente, noua limita inainte de penalizare.

Lewis Hamilton inca nu a spus nimic in legatura cu aceasta schimbare pentru Formula 1, insa din moment ce Max Verstappen are un stil mai agresiv de condus, probabil ca va profita de schimbare in momentele cheie pentru a incrca sa castige cursele. Desigur ca Formula 1 va deveni mai periculoasa daca soferii vor avea mai multa libertate de a fi mai agresivi inainte de a fi penalizati, dar cei de la FIA isi asuma acest lucru prin modificarile pe care le impun.

Formula 1 face foarte multe schimbari pentru cursele care se desfasoara in noul sezon, iar asta pentru ca vrea sa atraga si mai multi urmaritori pentru evenimentele de anul acesta intr-o incercare de a face sportul si mai popular intr-o posibila era endemica. Lewis Hamilton inca nu e multumita de finalul sezonului anterior al Formula 1, cand Max Verstappen a fost declarat castigator in urma unei decizii controversate, asa ca ramane de vazut cum va vedea schimbarile pentru 2022.

Formula 1 Decizia OFICIALA FIA Lewis Hamilton Max Verstappen Afectati curse
Toate cursele de Formula 1 programate pentru anul 2022.

Formula 1 urmeaza sa inceapa in cursul lunii martie, foarte multe evenimente fiind programate de catre FIA in intreaga lume, asa ca va fi interesant de vazut cum se vor desfasura cursele, si daca pilotul britanic va decide sa se retraga, sau nu.