Valeriu Gheorghita: Avertismentul de Ultim Moment, ce a Ingrijorat Toata Omenirea ?

Valeriu Gheorghita Avertismentul Ultim Moment Ingrijorat Toata Omenirea

Valeriu Gheorghita transmite un foarte serios avertisment de ultim moment pentru milioane dintre romani, iar asta pentru ca aduce in atentia noastra o problema care a ingrijorat deja mai toata omenirea pentru ca o subvarianta mai contagioasa a Omicron a fost descoperita deja.

Valeriu Gheorghita vorbeste despre aceasta si spune ca este de 2 ori mai contagioasa decat varianta Omicron, ceea ce inseamna ca si mai multe infectari vor fi generate in urmatoarea perioada, iar asta ar putea face ridicarea restrictiilor o misiune imposibila.

Subtulpina Omicron este de cam 2 ori mai contagioasa. Aceasta este principala ingrijorare a expertilor la nivel international, daca intr-adevar vom asista la circulatia unei noi variante virale, care nu stim ce proprietati va avea, de asta se impun in continuare niste masuri prin care sa limita circulatia virusului, fara sa lasam lucrurile asa.

Sunt unele tari care isi permit o astfel de abordare (n. red. eliminarea restrictiilor) pentru ca au o populatie vulnerabila protejata in proportie de peste 90%, iar populatia varstnica, vulnerabila, la nivel european, in majoritatea situatiilor este deja vaccinata, deci nu exista potential de supraincarcare a sistemului medical, sau de decese.

Multe dintre aceste persoane au si doza booster efectuata, iar in aceste conditii iti permiti sa iei o asemenea decizie, pentru ca impactul medical, social, nu mai este unul ridicat, si dimpotriva, mentinerea unor restrictii pe un fond de rata de vaccinare crescuta ar duce la consecinte economice substantiale.

Noi vorbim despre decese evitabile, in sensul in care stim ca varianta Omicron evolueaza cu un risc de spitalizare care este cu 70% mai mic decat in cazul variantei precedente, dar cu toate acestea, 25% risc de spitalizare in cazul persoanelor infectate este unul care poate fi diminuat suplimentar prin vaccinare pentru ca persoanele vulnerabile au cel mai mare beneficiu dupa vaccinare.

Cred ca realist ar fi sa ne asteptam ca cei vulnerabili sa se vaccinze in perioada urmatoare, pentru ca, din pacate, din aceasta categorie de persoane se selecteaza cazurile grave care ajung in spital, si avem la indemana un instrument prin care putem sa evitam aceste cazuri grave si decese, care se produc, pentru ca varianta Omicron este mai putin agresiva, dar inca mortala.”