Ministrul Educatiei: Hotararea de Ultima Ora si Apelul catre Milioane de Elevi din Scoli

Ministrul Educatiei Hotararea Ultima Ora Apelul Milioane Elevi Scoli

Ministrul Educatiei vorbeste in aceasta dimineata despre o hotarare de ultima ora care are implicatii pentru milioane de elevi din toate scolile Romaniei, dar si despre un apel care este facut in continuare pentru parintii copiilor din toata tara, iar mesajul este unul despre care ar trebui sa stie toata lumea.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea si despre hotararea de a nu se renunta la masura mentinerii deschise a scolilor chiar daca numarul de imbolnaviri in randul copiilor ramane in continuare ridicat in aceasta perioada din an, ceea ce este o problema foarte serioasa.

“Deci, încă o dată rata de infectare nu mai este un criteriu nici în alte state. Vă dau exemplu Franței care, la un număr de 350.000, chiar 400.000 de infectări zilnic, ține toate școlile deschise, ţine toate școlile deschise și nu suspendă activitatea cu prezență fizică nici măcar la apariția unui număr de șapte, opt, 10 cazuri de îmbolnăvire într-o clasă.

Cei care se îmbolnăvesc, din păcate, trebuie să stea în izolare. Ceilalți merg la școală. Sistemul de învățământ din România, copiii din România au plătit mult prea mult, mult prea greu și mult prea dificil de recuperat aceste perioade de suspendare a activității școlilor.

Apelul pe care îl fac tot timpul este acela al respectării tuturor regulilor sanitare, la administrarea și raportarea cu responsabilitate a rezultatelor testelor care se regăsesc în acest moment și asta este un lucru foarte important, în toate școlile și grădinițele din România.

Pot să vă fac şi un anunț, dacă am ajuns la această întrebare: în această dimineață Ministerul Educației a transmis către IGSU repartizarea pe județe, pe inspectorate școlare județene, pentru un număr de 18,5 milioane de teste care se adaugă rezervei de teste existente în școlile din România. Deci, există teste. Mizăm pe responsabilitatea administrării acestor teste și pe corectitudinea raportării.

Am constatat o îmbunătățire clară a procesului de testare și de raportare a rezultatelor testelor, pentru că, în ultimele zile, din 5.000 de teste pozitive, teste de salivă pozitive, un număr de 3.000 au avut o raportare ulterioară generată de testarea PCR, din aceste 3.000, 2.000 au fost confirmate, iar 1.000 au fost infirmate prin teste PCR. Deci, dacă vreți să raportăm 2.000 de teste confirmate PCR din 3.000 de teste înseamnă deja că rata care demonstrează precizia acestor teste pe bază de salivă este 66%. 2.000 de teste confirmate PCR din 3.000 de raportări și alte 1.000 infirmate.”