Raed Arafat: Anunt privind Platoul Valului 5 si Aglomerarea ATI

Raed Arafat Anunt Platoul Valului 5 Aglomerarea ATI

Raed Arafat vorbeste despre situatia pandemica in care se afla Romania in momentul de fata, afirmand ca deocamdata este mult prea devreme pentru a sti daca am ajuns intr-o situatie de platou, iar asta desi in ultima saptamana numarul zilnic al cazurilor noi a ramas destul de constant.

Raed Arafat spune deasemenea ca numarul pacientilor de la ATI continua sa creasca, o situatie care era asteptata deja de catre autoritati, iar asta pentru ca numarul foarte mare al cazurilor noi aduce tot mai multi oameni in sectiile de terapie intensiva, asa ca ramane de vazut cum vor evolua si aceste cifre.

“E prea devreme să spunem dacă suntem deja la un platou, urmează să vedem evoluția de săptămâna viitoare ca să știm care este creșterea, dacă rămânem la o anumită cifră care denotă că am ajuns la un platou sau dacă va continua creșterea mai departe. Deci, asta este diferența într-o săptămână a cifrelor.

La Terapie Intensivă, așa cum am zis şi săptămâna trecută, continuă să crească numărul pacienților și vom ajunge probabil la 1.000 de cazuri săptămâna asta, suntem acum la 993 de cazuri în secțiile de Terapie Intensivă comparativ cu 731 de cazuri acum o săptămână. Din punct de vedere al pacienților decedați, am avut un număr mai crescut în ultima perioadă și asta este corelat cu numărul pacienților de Terapie Intensivă.

În 27 ianuarie am avut 71 de pacienți, normal aici nu este o creștere constantă, deci fluctuează cifra, în data de 3 avem 111 decedați, din păcate. Se păstrează procentul de pozitivare la teste de 32% în ultima perioadă și asta se vede în graficul care arată 31%, 32,59%, 32,02% care este păstrat chiar dacă avem numărul testelor foarte mare. O să vedem când începe să scadă acest procent, dacă nu va continua să crească.”