Accesul in Unele Magazine din Mall Permis si Fara Certificat COVID

Accesul Unele Magazine Mall Permis Fara Certificat COVID

Raed Arafat a anuntat in mod oficial faptul ca accesul in unele magazine din interiorul mall-urilor si a centrelor comerciale este permis inclusiv fara certificat COVID pentru persoanele care nu sunt vaccinate, vindecate, sau testate, iar aici vorbim doar despre magazinele care vand alimente de baza.

Pana acum accesul in aceste unitati nu era permis fara certificat COVID, insa iata ca autoritatile din Romania au gasit o solutie pentru a le permite tuturor romanilor sa ajunga la aceste magazine chiar daca ele se afla in mall-uri, iar mai jos aveti detaliate si conditiile.

“Un alt aspect de ajustare se referă la permiterea accesului tuturor persoanelor în interiorul operatorilor economici, care au ca obiect principal de activitate comercializarea produselor alimentare de bază, situați în centrele și parcurile comerciale, dacă sunt stabilite culoare dedicate și controlate de intrare, deplasare și ieșire în și din acestea, cu asigurarea unei suprafețe de minim 4 metri pătrați raportat la suprafața destinată vânzării pentru fiecare persoană; este limitat numărul coșurilor de cumpărături la numărul maxim de persoane ce poate avea acces.

Ce înseamnă acest lucru? În mall-uri, în centrele comerciale în care există în interior magazine alimentare, acestea erau restricționate numai la persoanele vaccinate.

După mai multe discuții care au avut loc inclusiv la nivel înalt, cu domnul prim-ministru și cu operatorii economici, s-a ajuns la soluția că, dacă există un culoar dedicat, controlat, de intrare, deplasare și ieșire, se poate merge în condițiile în care se merge la celelalte magazin alimentare, dar va trebui stabilit clar 4 metri pătraţi per persoană.

Luând în considerare numai spațiul de vânzare, ce înseamnă că se face calculul astfel încât să iasă din calcul la suprafața respectivă rafturile, zonele de expunere și tot și rămân numai zonele în care circulă oamenii, de fapt. Acolo se calculează, la 4 metri pătrați pe persoană și, ca să fie controlabilă situația, dacă există 50 de persoane limită, atunci sunt 50 de cărucioare.

Fiecare persoană intră cu căruciorul ei și pleacă cu căruciorul, îl lasă afară și poate intra altă persoană, dacă se atinge numărul maxim de persoane. Acestea acestea sunt modificările aduse la hotărârea de guvern.”