Virgil Popescu: Masura Oficiala Importanta Anuntata cu Privire la Gazele Naturale

Virgil Popescu Masura Oficiala Importanta Anuntata Gazele Naturale

Virgil Popescu, actualul ministru al Energiei, a anuntat in mod oficial o masura foarte importanta care priveste gazele naturale care sunt folosite de catre romani si companiile din Romania, iar asta pentru ca sustine livrarile de gaze din Azerbaidjan catre tara noastra.

Virgil Popescu vorbeste mai jos despre participarea sa la un eveniment in care a cerut cresterea fluxului de gaze naturale catre tara noastra prin Interconectorul dintre Romania – Bulgaria, dar si gazoductul BRUA, totul in speranta de a mai stabiliza preturile gazelor naturale.

“Astăzi am participat la cea de-a opta Reuniune a Consiliului Consultativ al Coridorului Sudic de gaze. Deschiderea lucrărilor a fost făcută de Ilham Aliyev, președintele Republicii Azerbaidjan, în prezența Comisarului European pentru Energie Kadri Simpson, a miniștrilor energiei din țările implicate în proiectul Coridorului Sudic de gaze, dar și din țările care doresc să se alăture acestui proiect.

În cadrul intervenției pe care am avut-o am transmis membrilor Consiliului Consultativ al Coridorului Sudic de gaze sprijinul constant al țării noastre pentru acest proiect și pentru planurile sale de extindere.

România reiterează propunerea concretă de a include infrastructura de transport oferită de Interconectorul dintre România-Bulgaria și gazoductul BRUA în planul de extindere a Coridorului Sudic de gaze către Balcani și Europa Centrală. Așteptăm cu interes evaluarea pozitivă a acestei propuneri, precum și inițierea cât mai curând posibil a unor discuții între toți actorii interesați, cu privire la opțiunile oferite de această infrastructură regională de transport.

Interesul tot mai crescut al multor state din regiune în accesarea volumelor de gaze azere reprezintă o oportunitate uriașă pentru dezvoltarea viitoare a Coridorului Sudic de gaze care nu trebuie ratată. România este pregătită să se alăture eforturilor de dezvoltare a proiectului Coridorului Sudic de gaze, o infrastructură strategică de transport gaze, necesară pentru stabilitatea securității energetice a Europei.

Totodată, am mai transmis că România sprijină, ca stat membru, creșterea cantităților de gaze azere importate în Europa ca parte a procesului de diversificare a surselor de gaz la nivel european.De asemenea, am avut discuții cu ministrul Energiei din Turcia Fatih Dönmez și cu ministrul Energiei din Bulgaria Andrey Zhivkov legate de intensificarea colaborării dintre statele noastre în domeniul energiei.”