Android: Noua ALERTA foarte Serioasa pentru Milioane de Oameni

Android Noua ALERTA Serioasa Milioane Oameni

Android este in centrul unei noi alerte foarte serioase care vizeaza milioane de oameni din intreaga lume, iar asta pentru ca vorbim despre probleme care trebuie sa fie cunoscute de catre toata lumea. Mai exact, un nou tip de malware numit Roaming Mantis incepe sa devina tot mai periculos in Europa, acolo unde utilizatorii de telefoane cu sistem de operare Android trebuie sa fie extrem de vigilenti in aceasta perioada pentru a nu deveni o victima a hackerilor.

Android este principala platforma vizata de catre aceasta campanie de raspandire a acestui malware, iar asta pentru ca telefoanele pot fi infectate mult mai usor prin pacalirea utilizatorilor sa faca acest lucru. Si cei care au iPhone trebuie sa fie foarte vigilenti, iar asta pentru ca Roaming Mantis este gandit inclusiv pentru a le fura lor datele, fara a infecta efectiv telefoanele cu malware, ci pentru a extrage cat mai multe informatii este posibil.

Android: Noua ALERTA foarte Serioasa pentru Milioane de Oameni

Android este vizat direct de aplicatii pline de malware, iar exact precum in cazul iPhone, distributia se face prin mesaje de tip SMS care contin link-uri catre website-uri malitioase. Aceste mesaje sunt, in general, gandite pentru a arata precum unele care vin de la companii de curierat, si ar trebui sa directioneze oamenii catre pagini in care ar trebui sa afle informatii despre expeditii, doar ca acolo li se cere sa descarce o aplicatie speciala pentru a face asta.

Android poate fi exploatat de catre acest malware, dupa instalarea unei aplicatii malitioase, astfel incat sa poata fi copiate din telefoane poze si clipuri video ale oamenilor fara ca ei sa stie ce se intampla.

Totul este realizat in mod automat in Android, deci din pacate odata ce este infectat un telefon, sau chiar o tableta, nu mai este nevoie de alte actiuni din partea atacatorului pentru ca informatiile confidentiale ale victimei sa fie extrase in mod automat.

Android ramane un sistem de operare sigur pana in momentul in care utilizatorii incep sa acorde aplicatiilor permisiunile pe care aceste anu ar trebui sa le aiba, problema cea mai mare cu atacurile de acest gen.

Android Noua ALERTA Serioasa Milioane Oameni comenzi
Lista de comenzi a malware-ului pentru Android.