Valeriu Gheorghita: Noua Veste Buna de Ultim Moment pentru Toti Romanii in Valul 5

Valeriu Gheorghita Noua Veste Buna Ultim Moment Toti Romanii Valul 5

Valeriu Gheorghita transmite o noua veste foarte buna pentru milioanele de romani din toata tara, iar asta pentru ca ne dezvaluie ceva ce ne bucura, iar asta pentru ca, dupa cum puteti vedea, rata de vaccinare in randul romanilor a continuat sa creasca.

Valeriu Gheorghita ne spune ca la nivel national rata de vaccinare a crescut in randul populatiei adulte, ajungand la 50%, deci jumatate dintre adultii Romaniei sunt deja imunizati, iar cand vine vorba despre rata totala, incluzand copiii, ea a ajuns la 45%.

“În ceea ce privește numărul de persoane vaccinate la nivel național, de la debutul campaniei de vaccinare, sunt peste 8.085.000 de persoane, iar rata de vaccinare în momentul de față în populația adultă a depășit 50%, vorbim de 50,43%.

În ceea ce privește rata de vaccinare din populația eligibilă, de acestă dată vorbim de populația eligibilă de peste 5 ani, rata de vaccinare este de aproximativ 45%. Prin introducerea acestei categorii de vârstă, a scăzut, practic, rata de vaccinare din populația eligibilă de la 47% la 45%; practic, acum ne raportăm la circa 18,1 milioane de locuitori – populație eligibilă în România peste 5 ani.

Iar în ceea ce privește rata de vaccinare din populația totală a României este de aproximativ 42%. Este important de precizat că, pe grupe de vârstă, avem o rată de vaccinare semnificativ mai mare față de media națională, și anume de circa 45% la persoanele din grupa de vârstă de la 40 până la 80 de ani, iar la grupa de vârstă peste 80 de ani, am observat o ușoară creștere a ratei de vaccinare, a ajuns la aproape 31%, ceea ce este îmbucurător.

În ceea ce priveşte administrarea dozelor de booster în România persoanelor care sunt eligibile, adică care au cel puțin patru luni de la schema inițială de vaccinare, sunt peste 2,4 milioane de persoane care au primit această doză de booster şi reprezintă de fapt 44% din cei eligibili, din cei care pot să beneficieze de booster.

Practic, la data de 3 octombrie erau circa 5,4 milioane de persoane care aveau schemă completă de vaccinare. Vaccinarea la nivelul cabinetelor de medicină de familie – sunt 3.446 de contracte încheiate cu casele judeţene de asigurări de sănătate, sunt 3.171 de medici de familie care au activități de vaccinare și practic, înrolează pacienți în Registrul Electronic Naţional de Vaccinare şi sunt aproximativ 1.060.000 de persoane vaccinate în rețeaua cabinetelor de medicină de familie.”