Formula 1: Masura Oficiala RADICALA si Anuntul lui Sebastian Vettel

Formula 1 Masura Oficiala RADICALA Anuntul Sebastian Vettel

Formula 1 trece prin schimbari in anul 2022, unele dintre ele radicale, altele mai putin serioase, insa celebrul pilot Sebastian Vettel a facut un anunt in legatura cu una dintre cele mai surprinzatoare dintre ele. Mai exact, Sebastian Vettel a ramas surprins de faptul ca FIA a decis ca inaintea curselor de Formula 1 pilotii sa nu mai salute publicul cu o ingenunchere, asa cum au facut pana acum, iar asta desgiur ca nu este cunoscut de catre foarte multa lume.

Formula 1 are multe “obiceiuri” si proceduri, iar acest salut era facut de catre piloti chiar inainte ca o cursa sa inceapa, insa Sebastian Vettel spune ca decizia in sine nu e tocmai una dintre cele mai stralucite. Acest moment dinaintea unei curse de Formula 1 era folosit de catre piloti pentru a saluta publicul in diverse moduri, majoritatea dintre ei preferand sa ingenuncheze, un gest care desigur ca era apreciat de catre foarte multi dintre cei prezenti la Grand Prix-uri.

Formula 1 a avut aceasta decizie anuntata abia saptamana trecuta, iar ea a luat prin surprindere foarte multi piloti, nu doar pe Sebastian Vettel, el fiind implicat in cererile facute catre FIA pentru a permite salutarea publicului. Sebastian Vettel spune deasemenea ca nu are cunostinta despre faptul ca pilotii din Formula 1 ar fi fost consultati in legatura cu aceasta schimbare a celor de la FIA, astfel ca e posibil ca ea sa fi fost luata fara ca ei sa fi fost intr-adevar consultati.

Formula 1 a fost de multe ori o “scena” pentru pilotii care au dorit sa aduca in atentia lumii intregi si diverse probleme sociale, Sebastian Vettel protestand anul trecut in Ungaria impotriva legilor anti-LGBT din tara.

“Nu, tocmai s-au schimbat. Am fost un pic surprins. Cred că problemele pe care le abordăm nu vor dispărea în doi ani. Și de aceea am fost puțin surprins. Sper că, în calitate de șoferi, găsim o modalitate de a ne întâlni și de a găsi un spațiu de exprimare a subiectelor care sunt importante pentru noi.

Probabil nu tuturor șoferilor le pasă. Dar cred că sunt unii cărora chiar le pasă. Și va fi grozav să ne întâlnim. Dar probabil că devenea puțin prea puternic și prea individual pentru partea de afaceri a lucrurilor.”

Acum ca pilotii nu vor mai avea timp inaintea curselor de Formula 1 pentru a saluta publicul in felul lor, ramane de vazut cum anume isi vor mai manifesta diversele convingeri, insa e improbabil ca ei sa se opreasca din vreun punct de vedere.

Formula 1 ar mai putea avea si alte schimbari implementate inainte ca noul sezon sa inceapa, dar daca ele vor veni, atunci e posibil sa fie surprize mari pentru destui piloti din cadrul curselor.