Ministrul Educatiei: Mesaj de Ultima Ora cu Decizia Impusa Tuturor Scolilor si Elevilor

Ministrul Educatiei Mesaj Ultima Ora Decizia Impusa Tuturor Scolilor Elevilor

Ministrul Educatiei a transmis un mesaj de ultima ora cu o decizie foarte importanta care este impusa pentru toate scolile si toti elevii din Romania, iar asta pentru ca a afirmat din nou ca nu se va renunta la folosirea testelor de saliva din scoli pana cand nu va veni o recomandare a expertilor.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea si despre pierderile generate de catre predarea online pentru elevii din scolile Romaniei, dar si despre situatia epidemiologica in randul cadrelor didactice la finalul saptamanii trecute, iar mai jos aveti toate detlaiile oferite de catre el.

“Va continua testarea prin testele de saliva atat timp cat de la ministerul Sanatatii, singurul in masura sa se pronunte, va considera ca este nevoie de testare din motive de siguranta sanitara. Asteptam rezultatele acestei analize, dar oricum pana le asteptam, va reamintesc faptul ca apreciez ajutorul IGSU dat scolilor prin distribuirea a peste 18 milioane de teste, doar ultimul lor.

Aceste teste se gasesc in scoli si gradinite. Aceste teste, daca se gasesc, ma gandesc ca este util sa fie folosite, si acopera o perioada mai lunga de activitate scolara, de multe saptamani.

La finalul saptamanii trecute aveam peste 8000 de angajati din sistemul de invatamant care erau infectati, sau in izolare din motive epidemiologice, cadre didactice si personal auxiliar si nedidactic. 163 de unitati de invatamant, scoli si gradinite, aveau la finalul saptamanii trecute activitatea trecuta exclusiv in predare online.

Procesul de predare online genereza pierderi. Procesul de predare online este doar o alternativa la a bloca total sistemul de educatie. Este mai mult decat nimic. Din pacate, atunci cand sunt infectati, sau contacti directi (n. red. elevii din scoli), este o masura pentru a stopa definitiv procesul educational pentru acea perioada, e o problema cu care se confrunta orice stat din lume.

Ministerul Sanatatii a spus foarte clar, iar el are competente epidemiologice, ca 3 cazuri sunt definitia unui focar, de multa vreme, nu doar pentru COVID-19, ci si pentru orice alte boli contagioase, 3 cazuri inseamna un focar. Daca ma intrebati ca ministru care particip frecvent cu intalniri internationale ale ministrilor, pot sa va spun ca in Franta au functionat multa vreme pe aceasta grupare de 3 cazuri intr-o clasa pentru generarea suspendarii activitatii.” a declarat Sorin Cimpeanu.