Datele privind Siguranta Vaccinurilor anti COVID-19 NU sunt Ascunse Fata de Oameni

Datele privind Siguranta Vaccinurilor anti COVID-19 NU sunt Ascunse Fata de Oameni

Datele privind siguranta vaccinurilor anti COVID-19 nu sunt ascunse fata de oameni, asa cum sugereaza anumite postari de pe reteaua de socializare Facebook, acestea putand fi gasite cam oriunde pe internet, o varietate de agentii guvernamentale avand legaturi spre ele.

“O nouă bazaconie de import este distribuită de utilizatori din România: Un videoclip induce în eroare cu privire la accesul pacienților la datele privind siguranța vaccinurilor Covid-19

Un videoclip distribuit de mii de ori pe rețelele sociale sugerează că informațiile referitoare la siguranță ale vaccinurilor Moderna împotriva Covid-19 le sunt ascunse pacienților, deoarece prospectul din cutii este gol. Acest lucru este înșelător; cele mai recente date referitoare la siguranță sunt disponibile online pentru a oferi pacienților informații actualizate.

Videoclipul în limba engleză a fost filmat într-un magazin CVS, unul dintre cele mai mari lanțuri de farmacii din Statele Unite ale Americii, și este subtitrat în limba română. În clip, o persoană cere informații despre vaccinurile Covid-19, inclusiv „prospectul de la producător care arată studiile de siguranță”.

Același videoclip a fost distribuit în mai multe alte limbi, cum ar fi în engleză, sârbă şi olandeză, unde este descris ca fiind dovada faptului că vaccinurile împotriva Covid-19 sunt periculoase.

Videoclipul a fost distribuit și pe YouTube și Bitchute, un serviciu de streaming video folosit adesea de persoane ale căror videoclipuri au fost interzise de alte platforme. În videoclipul cu subtitrare în română nu se vede clar inscripția de „intenționat goală” de pe foaie, dar se acest detaliu se poate vedea clar deasupra unui cod QR într-un videoclip similar înregistrat cu privire la vaccinul Moderna într-o altă farmacie. Alte persoane au înregistrat interacțiuni similare pentru vaccinul Johnson și Johnson în diferite farmacii, unde au indicat, de asemenea, către prospectul „gol în mod intenționat”.

Însă videoclipurile cu privire la lipsa instrucțiunilor de utilizare ale vaccinului sunt înșelătoare, deoarece hârtiile albe au fost plasate pentru a se asigura că oamenii au acces la cele mai recente informații despre vaccinuri și nu pentru a le ascunde.”