Procesul de Vaccinare al Copiilor Explicat pentru Romani

Procesul Vaccinare Copiilor Explicat Romani

Pasii care trebuie urmati de catre parinti pentru a-si vaccina copiii in oricare dintre centrele din toata Romania sunt explicate mai jos de catre autoritati pentru ca oricine este interesat de acest proces sa stie in detaliu cum se desfasoara el.

Prezentarea acestui proces de vaccinare a copiilor, din momentul in care intra pe usa unui centru de vaccinare, si pana cand ajung sa fie imunizati cu serurile disponibile, este unul important pentru ca oamenii inteleg mai clar prin ceea ce trebuie sa treaca.

“Stimați părinți, dragi copii, vă invităm să urmăriți procedura aferentă vaccinării copiilor, care presupune următorii pași:

  1. Înregistrarea datelor copilului în platforma de vaccinare;
  2. Prezentarea la centrul de vaccinare;
  3. Completarea unui chestionar de triaj;
  4. Examenul clinic sumar (consultarea copilului);
  5. Vaccinarea propriu-zisă;
  6. Supravegherea timp de 15 minute a copiilor care nu au istoric de probleme alergice, respectiv 30 de minute pentru cei cu istoric de alergii;
  7. Ridicarea certificatului de vaccinare de la registratură.

Referitor la copiii cu vârstele între 5 și 11 ani, amintim faptul că programarea se poate realiza numai în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali.

Vaccinarea se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru.”