Ministrul Educatiei: Anunturile de Ultima Ora, Scolile Vizate de Importante Schimbari

Ministrul Educatiei Anunturile Ultima Ora Scolile Vizate Importante Schimbari

Ministrul Educatiei a facut o serie de anunturi de ultima ora cu privire la noi schimbari importante pentru scolile din toata Romania, el dezvaluind pentru milioane de parinti si elevi faptul ca ar urma sa fie implementata din 2023 o saptamana de educatie pentru mediu facuta in afara claselor de curs.

Ministrul Educatiei spune deasemenea ca este nevoie de mai multe evaluari de testare pentru a-i pregati din timp pe elevi pentru testarile nationale, ceva ce nu a fost afirmat pentru prima oara, mai ales ca el spune ca in timpul pandemiei a fost deformata serios evaluarea la distanta.

“Propunerea vine sa rezolve exact problema pe care o reclama elevii, o echilibrare intre cele trei portiuni de studiu care sa alterneze cu portiuni de vacanta. Deasemenea, faptul ca avem in vedere introducerea, pe langa vacanta, a unei saptamani scoala altfel, si a unei saptamani verzi, vine sa imbunataeasca ritmul de acumulare a cunostintelor de catre elevi.

Dupa o vacanta intre 7 – 18 aprilie 2023, care sa includa si sarbatorile pascale ortodoxe si cele catolice, am putea sa intra in a treia sectiune in care avem un alt element de noutate, acea saptamana verde in care elevii sa poata iesi din salile de clasa si sa aiba activitati in natura pentru a se familiariza cu importanta protectiei mediului.

Cred ca este evident pentru oricine ca notele elevilor au fost deformate puternic de aceasta perioada de criza sanitara, fara sa fac vreo vina elevilor, sau profesorilor, deci este momentul sa facem pasi importanti spre normalitate, pentru a putea recupera o parte cat mai importanta din ceea ce s-a pierdut.

La acest lucru exista foarte mult evaluarile de testare. Cu cat aceste evaluari sunt mai dese, pregatirea elevilor va fi cu atat mai buna. Renuntarea la testare nu poate fi luata in calcul de catre minister din simplul motiv ca nu exista competente epidemiologice in cadrul ministerului.

Testarea se va face atat timp cat ministerul Sanatatii, si cei care au competente epidemiologice, subliniez mai specific decat competente sanitare, vor spune ca este necesara, deci testarea se va face atat timp cat cei de la ministerul Sanatatii ne vor spune ca este necesar acest lucru pentru elevi.” a dezvaluit oficialul Guvernului.