Ultima Restrictie care va fi Ridicata, Conform lui Raed Arafat

Raed Arafat a explicat care va fi ultima masura de restrictie pe care Romania o va ridica in urma celui de-al cincilea val de infectari, sau poate mai tarziu decat atat, purtarea mastii de protectie in interior fiind masura la care nu se va renunta chiar atat de usor.

Raed Arafat spune acest lucru foarte logic pentru ca ridicarea acestei masuri ar duce la o crestere rapida si exponentiala a numarului de infectari din cauza variantei Omicron, chiar daca extrem de multi oameni nu inteleg logica existentei ei, masura protejeaza foarte multa lume.

“În primul rând pentru relaxare, noi am mai spus acest lucru, se analizează, vedem cum continuă trendurile și măsurile pot fi ridicate, măsurile de restricție, poate chiar treptat, nu toate deodată. Poate că ultima măsura care va fi ridicată va fi mască în interior dacă vrem, sau în spațiile închise, mai ales în prezența variantei Omicron, iar decizia Curții Constituționale, clar ce s-a decis acolo, se respectă.

Așteptăm motivarea, în momentul în care se publică motivarea, vom vedea care va fi decizia pentru corectarea sau cum se va corecta actul normativ respectiv, însă ea nu vorbește de măștile din interior. Deci masca din interior, la acest moment, rămâne un element foarte necesar pentru protejarea inclusiv continuității activităților din structurile unde sunt multe persoane și unde se pot infecta foarte ușor între ei, să ne trezim cu toți în izolare sau în carantină, dacă nu se respectă acest lucru.

Aşa că așteptăm motivarea, până este motivarea publicată, la acest moment regulile rămân valabile. În momentul publicării motivării, se va analiza şi se va vedea care sunt actele sau ce trebuie modificat exact ca să fie adusă în limita la care îl cere bineînțeles Curtea Constituțională.”