Ministrul Sanatatii: Avertizare Importanta pentru Romani si Eliminarea Restrictiilor

Ministrul Sanatatii Avertizare Importanta Romani Eliminarea Restrictiilor

Ministrul Sanatatii transmite o avertizare extrem de importanta pentru milioane dintre romanii din toata tara, anuntul oficial venit de la reprezentantul Guvernului Romaniei spunandu-le oamenilor sa poarte in continuare masca de protectie in aceasta perioada.

Ministrul Sanatatii spune deasemenea ca ridicarea restrictiilor va avea loc in momentul in care situatia din spitale va permite efectuarea acestui pas astfel incat totul sa nu devina o problema foarte serioasa de sanatate publica in viitorul apropiat.

“In ceea ce priveste pandemia, ati vazut ca ne aflam pe un trend descrescator, spitalele au facut fata de data aceasta, medicatia antivirala a putut fi administratat atat in ambulatoriu, cat si in spitale, pacientii au beneficiat la timp de investigatii, si din fericire acest trend descendent incepe sa se reflecte si in numarul de cazuri de la ATI.

As vrea sa ne ofere cat mai rapid argumentele pentru a ridica cea mai mare parte dintre restrictii, si sa putem sa revenim la viata normala, ne dorim cu totii acest lucru, mai ales ca viata normala nu inseamna numai presiunea psihica la care a fost supusa populatia din Romania, ci si reluarea vietii economice si sociale care poate sa ofere conditiile relansarii tarii noastre.

Se lucreaza la scenarii, dar daca lucrez la scenarii nu poti sa stii cu exactitate, pentru ca daca am sti cu exactitate, nu am lucra la scenarii. Deci, in mod evident impreuna cu colegii care sunt din zona de sanatate publica, INSP, lucram la astfel de scenarii, incat o scadere in mod constant nu numai a numarului de cazuri, ci si a celor internate in spital, mai ales la ATI, sa ne ofere argumente pentru ridicarea restrictiilor.

Nu vreau sa ne angajam la un termen. Termenul va fi generat de modul de evolutie a situatiei in perioada urmatoare, si inclusiv de modul in care dintre noi ne vom comporta. In continuare comportamentul precaut, utilizarea mastii, mai ales in spatiile inchise, e discutia asta legata de constitutionalitatea unei ordonante de urgenta, si o problema formala de procedura n-au legatura cu sanatatea publica.

Trebuie toti sa fim constienti sa limitam transmiterea, sa ne protejam pe noi si pe cei apropiati, iar lucrul acesta ne va duce cat mai repede la normalitate in perioada urmatoare in Romania. Eu va incurajez sa purtati masca in continuare pana cand sigur ca spitala din spitale a ajuns la normal si transmiterea comunitara se opreste in Romania.”