Raed Arafat: Vaccinarea Protejeaza Oamenii de Coronavirus

Raed Arafat sustine in continuare ca vaccinarea ii protejeaza pe oamenii din intreaga lume impotriva unei forme grave de imbolnavire cu Coronavirus, chiar daca in cazul variantei Omicron nu protejeaza intr-o masura la fel de mare impotriva infectarii, asa cum se intampla in cazul variantei Delta.

Raed Arafat spune deasemenea ca numarul de persoane vaccinate care si-au pierdut viata in ultima saptamana a fost mult mai mic decat numarul persoanelor nevaccinate, afirmand ca aceste seruri ofera protectie ridicata impotriva decesului si a formelor grave ale bolii.

“Cred că e și ceva de adăugat. Cifrele pe care le-am menționat și pe care le repetăm de fiecare dată contrazic multe din comentariile pe care le auzim în spațiul public despre vaccinare, în sensul în care majoritatea deceselor, marea majoritate a deceselor sunt la persoane nevaccinate și marea majoritate a pacienților care ajung în terapie intensivă sunt persoanele nevaccinate.

Am auzit în ultima perioadă foarte multe comentarii care încearcă să inducă în eroare populația, în sensul în care: ”și așa te îmbolnăvești dacă ești vaccinat, înseamnă că nu mai trebuie să te vaccinezi”.

Totuși este vizibil că, în cazul în care ești vaccinat, ești mult mai bine protejat față de a face o formă gravă a bolii și față de deces, mai ales când vorbim de grupele care sunt vulnerabile și persoanele în vârstă, dar am văzut astăzi, avem decese la 20 și ceva de ani, la 20 și ceva de ani, care sunt persoane – încă o dată – nevaccinate.

Probabil dacă aceste persoane erau vaccinate, aveau o altă șansă. Asta arată cifrele pe care le avem, iar cifrele nu mint. Astea sunt cifrele statistice care există pe date raportate oficial. Nu numai la noi, și în alte țări este același lucru.”