Android: Noul PERICOL Major pentru Sute de Milioane de Telefoane

Android Noul PERICOL Major Sute Milioane Telefoane

Android este din nou in centrul atentiei astazi dupa ce un pericol major pentru sute de milioane de utilizatori de telefoane mobile din Europa au fost atentionati in legatura cu o problema extrem de serioasa. Mai exact, vorbim despre un nou tip de malware pe care utilizatorii de telefoane Android din Europa, acesta fiind extrem de serios pentru ca a fost gandit pentru a fura datele bancare ale oamenilor, ceva ce reprezinta o problema extrem de serioasa.

Android este vizat acum de un malware care are denumirea Xenomorph, iar conform expertilor in securitate informatica care l-au descoperit, el a fost gandit pentru a fura banii de la clientii a 56 de banci din Europa. Din pacate, acest malware nou pentru Android a fost descoperit inclusiv in aplicatii din Google Play Store, care au fost raportate la Google si sterse intre timp din magazinul de aplicatii, dar inainte ca acest lucru sa se intample, ele au fost descarcate de destule ori.

Android: Noul PERICOL Major pentru Sute de Milioane de Telefoane

Android este atacat prin acest malware de catre hackeri prin intermediul unor aplicatii care au fost create pentru a afisa o interfata falsa de logare in platformele de mobile banking ale unor banci din Europa. In momentul in care clientii isi introduc in acele interfete false datele de logare pentru conturile pe care le au in platformele de internet si mobile banking ale bancilor, datele ajung la hackeri fara ca ei sa stie ce se intampla, iar asa pot avea banii furati.

“Pe baza informațiilor adunate, utilizatorii a 56 de bănci europene diferite se numără printre ținta acestui nou troian malware pentru Android, distribuit pe Magazinul oficial Google Play. Acest fapt, pe lângă prezența unor caracteristici neimplementate și cantitatea mare de logare prezentă pe malware, poate sugera că acest malware ar putea fi noul proiect în desfășurare fie al actorilor responsabili cu Alienul original, fie cel puțin al cineva familiarizat cu baza sa de cod. Cu toate acestea, acestea sunt doar speculații în acest moment.”

Android nu are cum sa ii protejeze pe utilizatori impotriva unor probleme de acest gen, astfel ca in final oamenii sunt cei care ar trebui sa se protejeze cel mai bine cand vine vorba despre problemele de acest gen. Din pacate nu toata lumea stie ca nu ar trebui sa le ofere aplicatiilor pentru Android permisiuni sa faca orice doresc, dar iata ca acest lucru se intampla, iar uneori din cauza acestor permisiuni ajung sa apara probleme foarte mari pentru oameni.

Android este un sistem de operare gandit pentru a fi sigur, insa oamenii trebuie sa nu-l faca vulnerabil prin oferirea de permisiuni improprii pentru aplicatiile pe care le instaleaza in telefoane.