Ministrul Sanatatii: Noul Anunt de Ultima Ora, Milioane de Romani Vizati

Ministrul Sanatatii Noul Anunt Ultima Ora Milioane Romani Vizati

Ministrul Sanatatii a facut un nou anunt de ultima ora pentru milioane de romani din toata tara, iar dupa cum puteti vedea mai jos, oficialul guvernamental are pentru toata lumea o serie de vesti extrem de bune despre care ar trebui sa stim cu totii chiar acum.

Ministrul Sanatatii spune ca numarul cazurilor noi generate de Coronavirus in Romania este in scadere simtitoare, la fel ca si numarul deceselor, vestile fiind extrem de bune pentru ca in final vorbim despre un drum care va duce la ridicarea restrictiilor in Romania.

“Trend-ul descrescator se mentine, si e unul rapid, atat in ceea ce priveste numarul de cazuri, cat si rata de pozitivitate. Inregistram deasemenea un numar descrescator al cazurilor de decese. Ceea ce este oarecum stabil, un trend slab descrescator, este numarul de pacienti internati la ATI, care este cantonat in jurul a 1100 de persoane internate.

Este un indicator important pentru ca discutam ca sa putem aplicam un calendar de ridicare a masurilor de restrictie in momentul in care numarul de cazuri spitalizate, mai ales cele din ATI, inregistreaza o scadere semnificativa in Romania.

Evolutia deceselor, intr-o situatie comparativa, in valul 4 al pandemiei, si in valul in care ne gasim, as insista ca e important sa intelegem deoarece graficele se refera la data decesului, nu la data raportarii, ci la data decesului. In ceea ce priveste evolutia, se observa ca 485 de cazuri a fost maximul valului anterior, dupa data decesului, acum am avut un maxim de 152 de decese.

Lucrul care este mai relevant pentru noi, si ar trebui sa fie pentru toata lumea, se refera la evolutia saptamanala, media saptamanala, a deceselor. Media saptamanala in valul 4 a fost de 473, iar media saptamana cea mai mare in valul 5 a fost de 128 de decese. Am intrat deja pe un trend descrescator, si este o diferenta foarte mare nu doar in ceea ce priveste media saptamanala, ci si durata de evolutie a valului.

Speram ca numarul total al deceselor din valul 5 sa fie net inferior celui inregistrat in valul 4, atunci cand au fost inregistrate 24.000 de decese in Romania. In ceea ce prive evolutia testarilor, rata de pozitivitate a scazut de la circa 30%, la final de ianuarie, la 19.5% saptamana aceasta. Scaderea semnificativa se coreleaza si cu scaderea numarului de cazuri.”