Ministrul Energiei: Masura de Ultim Moment pentru Milioane de Romani

Ministrul Energiei Masura Ultim Moment Milioane Romani

Ministrul Energiei a anuntat o foarte importanta masura de ultim moment pentru milioanele de romani din toata tara, iar asta pentru ca oficialul guvernamental a confirmat oficial faptul ca a avut discutii cu omologul sau grec pentru cooperare in domeniul energiei.

Ministrul Energiei vorbeste despre consolidarea proiectelor de cooperare din domeniul energetic in urmatoarea perioada, iar asta in conditiile in care Europa cauta nou surse de furnizori de gaze naturale si energie electrica, iar mai multe puteti citi mai jos.

“Astăzi am avut o întâlnire bilaterală cu omologul grec Konstantinos Skrekas, ministrul Mediului și Energiei, care a vizitat România în marja vizitei oficiale a prim ministrului Republicii Elene, Kyriakos Mitsotakis. Cu această ocazie am trecut în revistă stadiul şi perspectivele relaţiilor bilaterale, cu accent pe importanţa consolidării proiectelor de cooperare în domeniile energetic, petrol şi gaze naturale.

Totodată, am avut un schimb de opinii privind temele de actualitate de pe agendele internaţionale, precum eficiența energetică și strategia de contracarare a creșterii prețurilor la energie cu care Europa se confruntă în această perioadă.

I-am transmis colegului meu că procesul de tranziție energetică trebuie abordat prin luarea unor măsuri flexibile și adaptate corespunzător pentru a îndeplini obiectivele de decarbonare, precum și pentru a oferi suficientă protecție consumatorilor, în special celor vulnerabili. România acordă o mare importanță dezvoltării relațiilor energetice cu Grecia și ne dorim crearea unui parteneriat energetic reciproc avantajos. Țările noastre împărtășesc opinii comune la nivelul Uniunii Europene în ceea ce privește consolidarea securității energetice regionale.

Konstantinos Skrekas, ministrul Mediului și Energiei din Republica Elenă, consideră de asemenea cooperarea regională un element cheie în atingerea obiectivelor de securitate energetică.

La întâlnire au participat din partea Ministerului Energiei Dan Drăgan și George Niculescu, Secretari de stat, Diana Codău, Director al Direcției Afaceri Europene și Relații Internaționale, iar din partea delegației Republicii Elene Nikolaos Yotopoulos, Consilier diplomatic al ministrului mediului și energiei și Pantelis Giannoulis, Consilier diplomatic, Afaceri economice și comerciale în cadrul Ambasadei Republicii Elene.”